Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Cala di Ciglio

Cala-di-Ciglio-natuur-in-de-buurtCala di Ciglio is een klein gehucht op Corsica met een schitterende natuurlijke omgeving. Het ligt aan de zuidkust van het grote schiereiland dat tussen de hoofdstad Ajaccio en de havenstad Propriano in ligt. Cala di Ciglio maakt onderdeel uit van de gemeente Coti-Chiavari. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via  Ajaccio, naar Cala di Ciglio via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN CALA DI CIGLIO
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat

Geschiedenis

De geschiedenis van Cala di Ciglio en de rest van het schiereiland gaan terug tot de middeleeuwen, toen de monniken van het nabijgelegen klooster van de Minderbroeders hier graan verbouwden. Na eeuwenlang een klein agrarisch dorp geweest te zijn, volgde een leegloop in de 20e eeuw. Veel inwoners zochten hun heil in Ajaccio dat betere economische kansen bood.

Het toerisme heeft Cala di Ciglio de laatste decennia echter weer nieuw leven ingeblazen. Behalve weilanden en akkers vind je er nu ook enkele vakantiehuizen.

Cala di Ciglio bezienswaardigheden

Cala di Ciglio is vandaag de dag een gehucht met nog geen 20 huizen, maar in de omgeving is er genoeg te zien en te doen. We hebben hieronder enkele bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet:

  • Capu Neru, een rotsachtige kaap op slechts een kilometer afstand
  • Het prachtige strand van Cupabia iets verderop langs de kust
  • Steile bergen en uitgestrekte bossen, ideaal voor leuke wandelingen
  • Het middeleeuwse dorp Coti met een kleine, pittoreske kerk

In Cala di Ciglio vind je geen winkels, maar in Acqua Doria op slechts enkele minuten met de auto is er een kleine supermarkt. Een uitstapje naar de prehistorische opgravingen bij Filitosa is tenslotte ook aan te raden.

Praktische informatie

Aantal inwoners: 30
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (41 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Propriano (34 km)

Klimaat

Het klimaat van Cala di Ciglio is gelijk aan dat van Ajaccio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Ajaccio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.