Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Brando

Brando-met-waterRijd je vanaf Bastia langs de kust naar het noorden, dan is de vallei van Brando een van de eerste van de grote valleien van het schiereiland Cap Corse. Het is met talloze oude kerken en ruïnes ook een van de meest historische. Brando is hierdoor ideaal voor een kort uitstapje. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Brando via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN BRANDO
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

De geschiedenis van Brando gaat terug tot de Romeinse tijd, maar het was in de middeleeuwen dat de vallei pas echt veel activiteit kende. De haven Erbalunga groeide toen bijvoorbeeld uit tot een van de belangrijkste van heel Corsica. Dieper de vallei in verrezen verdedigingstorens en zelfs een kasteel, terwijl op economisch gebied de geitenhouderij, wijnbouw en olijventeelt van belang waren.

Na de opkomst van Bastia in de tijd dat Corsica beheerd werd door Genua, ging het echter slechter met Brando. Nadat de wijngaarden aan het begin van de 19e eeuw verwoest werden door bladluis vertrok een groot deel van de bevolking.

Brando bezienswaardigheden

Vandaag de dag zijn er nog veel bouwwerken bewaard gebleven uit het middeleeuwse verleden van Brando. Zo vind je in ieder klein dorp wel een oude kerk, waarbij de kerk van Santa Maria Assunta uit vermoedelijk de 9e eeuw zelfs een van de oudste van heel het eiland is.

Er zijn nog veel meer culturele bezienswaardigheden, waarvan we hieronder onze aanraders op een rijtje gezet hebben:

  • Erbalunga, de pittoreske haven met een oude Genuese toren
  • Silgaggia, aan het einde van de vallei met een stenen trap uit 1419
  • Castello, het centrale dorp met de ruïnes van het kasteel
  • Een groot Benedictijnenklooster uit de 19e eeuw

Behalve cultuur biedt Brando ook natuur. Zo zijn de meer dan 1100 meter hoge, rotsachtige bergtoppen die de vallei omringen prima geschikt voor wandelingen. In de vallei zelf vind je verder aangename eiken- en dennenbossen, terwijl er aan de kust enkele mooie kiezelstranden liggen.

Een vissersboot in de haven van Brando

Boot-bij-Brando

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.654
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (29 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (10 km)

Klimaat

Het klimaat van Brando is gelijk aan dat van Bastia. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Bastia voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.