Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Biguglia

BigugliaDe laagvlakte in Noord-Corsica is een geliefde toeristische bestemming. Je vind in dit mooie stukje Corsica kilometerslange zandstranden, oude middeleeuwse dorpjes en een uitstekende combinatie van voorzieningen en bereikbaarheid. Biguglia is een van de grootste en populairste plaatsen op deze laagvlakte. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Biguglia via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN BIGUGLIA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Biguglia was tijdens de middeleeuwen al een belangrijk dorp. Het was toen de locatie van de bisschopszetel en ook stond er een kasteel. Na aanvankelijk trouw geweest te zijn aan de Italiaanse stad Pisa, kwam Biguglia vervolgens in handen van Genua. In de 15e eeuw was het zelfs kortstondig de hoofdstad van het eiland.

Na de middeleeuwen raakte de laagvlakte echter in verval. Dit kwam door de aanwezigheid van moerassen, malaria en piraten. Het was pas aan het einde van de 20e eeuw dat Biguglia nieuw leven werd ingeblazen. Ditmaal door het toerisme en inwoners van Bastia op zoek naar een huis buiten de stad.

Biguglia bezienswaardigheden

Hoewel ooit dus een belangrijke plaats, is er van het oude Biguglia afgezien van een kerk en enkele kronkelende straatjes niet veel bewaard gebleven. Het economische centrum vind je tegenwoordig langs de N193 met veel bedrijven, winkels en nieuwe woonwijken.

Voor toeristen interessanter is het deel meteen langs de kust. Hier ligt een smalle landstrook die van zee gescheiden wordt door de Lagune van Biguglia. Dit is een beschermd natuurgebied en een belangrijke broedplaats voor vogels. Het is ook op deze landstrook dat je de meeste campings, hotels en vakantiehuizen aantreft.

Daarnaast is er een prachtig zandstrand en kun je er snorkelen, duiken en zeilen.Tenslotte is Biguglia ook een goede uitvalsbasis om de rest van dit deel van Corsica te verkennen. De schilderachtige stad Bastia ligt binnen handbereik, maar ook kun je een auto huren om de bergen meteen ten westen van het dorp eens te verkennen.

Biguglia vanuit de bergen, links de zee

Biguglia-vanaf-een-afstand

Praktische informatie

Aantal inwoners: 7.322
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (9 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (11 km)

Klimaat

Het klimaat van Biguglia is gelijk aan dat van Bastia. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Bastia voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.