Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Bezoek Tollare op het noordelijkste puntje van Corsica

Op het Corsicaanse schiereiland Cap Corse vind je het gehucht Tollare. Tollare kun je bereiken met de auto en via het kustpad Sentier des Douaniers. Tollare op Corsica is één van de meest noordelijke punten op dit eiland. Je kunt in deze ruige omgeving onder meer de natuurlijke haven en een toren van de republiek Genua bekijken.

Bezoek-Tollare-op-het-noordelijkste-puntje-van-Corsica

Het ruige noorden van Corsica

Tollare is een natuurlijke haven op het noordelijkste puntje van het Corsicaanse schiereiland Cap Corse. Deze dunne en lange kaap lijkt nog het meeste op een grote vinger die naar het Italiaanse vasteland wijst. De westkant hier is mooi en ruig met veel rotskliffen, kleine dorpjes en niet-aflatende wind. De oostkant van Cap Corse heeft meer groene heuvels, mooie stranden en knusse dorpjes aan de kust.

Het gehucht Tollare is onderdeel van het in het binnenland gelegen dorp Ersa. Tollare bestaat uit een natuurlijke haven en een aantal huizen langs de kustlijn. Aan de haven staat één van de torens die door de republiek Genua zijn gebouwd op het eiland. Je kunt op het nabij gelegen kiezelstrand in alle rust van de zee en de ruige omgeving genieten.

Hoe kom je bij Tollare op Corsica?

Waarschijnlijk is Tollare op Corsica het meest noordelijke gehucht wat je nog makkelijk met de auto kunt bereiken. Vanuit Bastia rij je over de adembenemende D80 naar langs de kust naar het noorden. Vervolgens neem je de D153 in de richting van de dorpen Botticella, Piazza en Ersa.

Op het punt dat de D153 overgaat in de D253 (de weg gaat dan met een haarspeldbocht door in zuidoostelijke richting), hou je links aan en blijf je de D153 volgen. Na een paar honderd meter kom je dan aan bij Tollare.

Je kunt ook in Tollare komen door een wandeling te maken over het mooie Sentier des Douaniers. Dit pad werd vroeger door douaniers gebruikt om de kustlijn op smokkelaars te controleren. Tollare ligt halverwege dit ruim 20 kilometer lange pad tussen de haven van Macinaggio in het oosten en die van Centuri het westen.

Combineer een bezoek aan het ruige en authentieke Tollare met een wandeling over (een deel van) dit prachtige pad.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Enigma zei:

    Cap Corse is zeker een aanrader ! Prachtige, ongerepte natuur – schitterende uitzichten – het pure Corsica.

Laat uw reactie achter

*