Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Sentier des Douaniers

Kustfoto-van-Sentier-des-Douaniers

Het Sentier des Douaniers is een kustpad dat ooit werd gebruikt door douaniers. Die controleerden mensen op smokkel. Het pad loopt langs de punt van Cap Corse en biedt vaak een prachtig uitzicht. Langs de hele kust van Corsica lopen dit soort paden, maar het Sentier des Douaniers is het mooist.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Op het pad zie je jeneverbessen, mastiekbomen en affodillen. Het loopt van Macinaggio tot Centuri. Eigenlijk kan je het pad onderverdelen in 3 stukken. Van Macinaggio naar Barcaggio, Barcaggio naar Tollare en van Tollare naar Centuri. Het pad is niet zwaar en me de auto zijn de bezienswaardigheden te bereiken via binnenwegen.

Macinaggio-beginpunt-Sentier-des-Douniers

Hieronder hebben we het pad voor je beschreven, van het startpunt (nr. 1) tot het eindpunt (nr. 6).

1- Macinaggio

De tocht begint in deze plaats en leidt je naar het strand van Tamarone. Dit is de toegangspoort tot een reservaat tegenover de Îles Finocchiarola. Deze rotsen met een uitkijktoren, bewoond door vogels, zijn ook een natuurreservaat. Het pad loopt verder langs de hoge kustlijn en je hebt steeds een mooi uitzicht op de zee en baaien. Je kan hier ook zwemmen.

2- Kapel van Santa Maria

Verder langs het pad staat de kapel van Santa Maria. Dit gebouw is in de 12e eeuw gebouwd op de resten van een christelijke kerk. Aan de baai van Santa Maria vind je een ruïne van een Genuese toren.

3- Barcaggio

Voorbij de toren en kaap van Punta d’Agnello ligt Barcaggio. Dit gedeelte kan je direct met de auto via de D253 bereiken. Het water in de baai is super helder en heerlijk om in te zwemmen.

4- Tollare

Tollare is een haven met een Genuese toren. Dit gedeelte is ook per auto te bereiken via de D153.

Tollare-Corsica

5- Capo Grosso

Er is een uitkijkpunt bij Capo Grosso. Vanaf hier leidt een weg naar de Moulin Mattei.

6- Centuri

Aan het einde van het pad ligt Centuri. Wie zo ver weet te komen arriveert in een mooie plaats. Daar ligt heerlijke vis, schaaldieren en zeevruchten op je te wachten.

Haven-Centuri-in-Noord-Corsica

In de Google Maps kaart hieronder hebben we het pad gemarkeerd en kan je eenvoudig uitzoomen.