Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Belgodère

BelgodèreBelgodère ligt aan het uiteinde van de Balagne, de noordwestelijke kustvlakte van Corsica. Het is een van de laatste dorpen die je tegenkomt voordat de weg het ruige, bergachtige binnenland induikt. Een rijke geschiedenis en schitterende omgeving maken het ideaal om er even of zelfs enkele dagen te verblijven. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Calvi, naar Belgodère via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN BELGODÈRE
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Belgodère werd gesticht in het jaar 1268 door een plaatselijke leenheer. Om veilig te zijn voor de piraten die destijds de Corsicaanse kust onveilig maakten, werd een goed te verdedigen locatie op de berghelling gekozen. Vanaf hier konden de inwoners van het dorp de piratenschepen in de lager liggende baai zien aankomen.

Van de 17e tot en met de 20e eeuw was Belgodère een belangrijk centrum voor de teelt van citrusvruchten. De laatste decennia heeft ook het toerisme zich echter snel ontwikkeld. Vooral in Losari, het deel meteen aan het strand, vind je vandaag een ruim aanbod van campings, hotels en vakantiehuizen.

Belgodère bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van Belgodère liggen verspreid over het kustgedeelte en het oudere dorp in de bergen. Zo vind je bij Losari een meer dan een kilometer lang zandstrand waar het prima genieten is. Hier zijn ook voldoende recreatiemogelijkheden zoals zwemmen, snorkelen, zeilen, mountainbiken en wandelen.

In het dorp Belgodère zelf zijn het vooral historische bezienswaardigheden die je kunt bekijken. We hebben hieronder een kleine opsomming gemaakt:

  • De parochiekerk van Saint-Thomas met een prachtige barokke gevel
  • De iets kleinere kapel van San Giovanni uit de 18e eeuw
  • Veel oude ruïnes en niet meer bewoonde gebouwen, waaronder een klooster
  • Een sfeervol dorpsplein met enkele terrassen en restaurants
  • Het landhuis met tuin van de adellijke Italiaanse Malaspina-familie

Belgodère beschikt tenslotte ook over een treinstation dat iets lager, midden tussen de sinaasappelbomen ligt. Zelfs als je niet over je eigen auto of over een huurauto beschikt, is het dorp dus toch prima te bereiken.

Belgodère vanuit de kerk en het standbeeld van Jezus

Belgodere-met-jezus-beeld

Praktische informatie

Aantal inwoners: 498
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Calvi-Sainte-Catherine (39 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is L’Île-Rousse (16 km)

Klimaat

Het klimaat van Belgodère is gelijk aan dat van Calvi. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Calvi voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.