Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De belangrijkste tips over surfen op Corsica op een rij!

Ben jij op zoek naar een relaxte plek om te surfen? Het eiland Corsica is dan een echte aanrader. We zetten de beste spots en alle belangrijke info voor je op een rij. De voorpret van surfen op Corsica kan nu beginnen!

De-belangrijkste-tips-over-surfen-op-Corsica-op-een-rij

Eindeloos veel stranden en baaien

Corsica heeft een oppervlakte van 8680 km². Aan de circa 1.000 km lange kust tref je verschillende jachthavens, baaitjes en stranden. Wil je het surfen op Corsica afwisselen met andere activiteiten? Je kunt er uitstekend snorkelen, duiken, zeilen en kajakken. Ook erg populair zijn canyoning en georganiseerde boottochten.

Het eiland is geliefd vanwege alle sportieve mogelijkheden. Tegelijkertijd heeft Corsica veel te bieden op cultureel vlak. Je vindt er prachtige Genuese bruggen en torens en idylische stadjes met citadellen en burchten. Een echte must is het oudheidkundig park Filitosa.

Ideale omstandigheden voor beginnende en ervaren surfers

Wil jij gaan surfen op Corsica, maar heb je geen of weinig ervaring? Er zijn een aantal uitstekende surfscholen waar je terecht kunt. Bij de Capo Surf Club in hoofdstad Ajaccio worden surflessen gegeven. Andere opties zijn Ecole de Surf et Stand-Up-Paddle in San-Martino-di-Lota en Bonifacio Windsurf in Bonifacio.

Surfen-op-Corsica-alle-tips-op-een-rij-impressie

De meeste zeil- en surfscholen zijn allround. Dat betekent dat je er ook kunt kitesurfen, wake boarden, jetskiën en catamaran zeilen.

Wat betreft accommodaties valt er veel te kiezen op Corsica. Er zijn vakantieparken, appartementen, campings en natuurlijk veel hotels.

Surfen-op-Corsica-alle-tips-op-een-rij

Surfen op Corsica kan het hele jaar door

Corsica heeft een typisch Middellandse Zee klimaat. Dat betekent lange, warme zomers met veel zon en milde winters. Deze weersomstandigheden maken dat je van januari tot en met december kunt surfen op Corsica. Het is belangrijk om je, afhankelijk van de temperatuur, goed te kleden.

Bij de vele surfwinkels en –scholen op het eiland kun je spullen kopen en huren. Na een dagje surfen, is het heerlijk neerstrijken in een van de vele restaurants en cafés op Corsica. Zomaar een paar tips.

Surfen-op-Corsica-Calvi-surfhuur

Het intieme L’Eternisula in Zonza met lokale gerechten, Ile de Beauté direct aan zee in Calvi en Le Boudoir in Ile Rousse dat geroemd wordt vanwege zijn delicatessen.

Heb je zin in een actieve vakantie? Ben je toe aan veel plezier, zon en zee? Surfen Corsica is dan een goed idee.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*