Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Avapessa

AvapessaWie van kleine, bijna vergeten dorpjes aan het einde van diepe valleien houdt, zit op Corsica zeker goed. Avapessa, ligt in Noord-Corsica en is één van de betere voorbeelden in de Balagne. Het is een ideale bestemming voor hen die even het toeristische Corsica willen verlaten. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Calvi of Bastia, naar Avapessa via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN AVAPESSA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

De geschiedenis van Avapessa is vergelijkbaar met die van andere agrarische plaatsen in het binnenland van de Balagne. Het dorpje ontstond in de middeleeuwen toen inwoners van de kuststreek het hogerop zochten voor bescherming tegen piraten.

Sinds halverwege de 19e eeuw, toen het dorp nog meer dan 300 inwoners kende, is een langzame maar gestage leegloop gaande.

Avapessa bezienswaardigheden

Hoewel er sinds enkele jaren sprake is van opkomend toerisme, hoef je in Avapessa geen uitgebreide voorzieningen zoals winkels en restaurants voor vakantiegangers te verwachten. In plaats daarvan bestaat het dorp uit enkele dicht op elkaar staande huisjes, een begraafplaats en langs de weg naar het oosten de kleine kapel van Saint-Michel. Het is juist deze landelijke, onverstoorde aanblik die Avapessa zo aantrekkelijk maakt.

In de directe omgeving vind je net als elders in de Balagne veel sinaasappelbomen. Vooral in de op slechts 150 meter hoogte gelegen vallei richting het oosten vind je veel agrarische activiteit. Aan de overige 3 kanten is Avapessa door tot 800 meter hoge bergkammen omgeven.

Hier komen tussen de struiken en het gras her en der enorme rotspartijen tevoorschijn. Door het ontbreken van dichte bebossing, zijn deze bergen uitstekend geschikt voor als je graag uitputtende maar belonende klautertochten onderneemt.

Santa Maria Assunta kerk vlakbij Avapessa

Santa-Maria-Assunta-kerk-bij-Avapessa

Praktische informatie

Aantal inwoners: 81
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aeroporte de Calvi-Sainte-Catherine (19 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is L’Île-Rousse (15 km)

Klimaat

Het klimaat van Avapessa is gelijk aan dat van Calvi. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Calvi voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.