Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Aregno

AregnoDe Balagne, de vruchtbare kuststrook in het noordwesten van Corsica, kent veel historische en pittoreske dorpen. Het 6 kilometer landinwaarts gelegen Aregno is hiervan een uitstekend voorbeeld. Ook vormt het een aangenaam alternatief op de soms toch wel drukke vakantieoorden meteen aan het strand. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Aregno via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN AREGNO
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Aregno werd gesticht in de 9e eeuw nadat Corsica heroverd was op de Arabieren. Niet lang daarna kwam het in handen van de Italiaanse stad Pisa die steeds meer invloed op het eiland wist te verkrijgen. Uit deze periode is onder andere de kerk nog bewaard gebleven.

De grootste bloeiperiode van Aregno kwam in de 19e eeuw. Het stond toen bekend om de teelt van amandelen en sinaasappels, wat onder andere mogelijk was door de gunstige ligging in een uitgestrekte agrarische vallei. Na een aanvankelijke daling van de bevolking in de eerste helft van de 20e eeuw, is Aregno de laatste decennia dankzij het toerisme weer bezig met een opleving.

Aregno bezienswaardigheden

De uitgestrekte sinaasappelvelden in het zacht glooiende landschap vormen vandaag de dag nog altijd een belangrijke toeristische trekpleister van Aregno. Ze worden afgewisseld met weilanden waar schapen en geiten grazen.In het meer dan 1000 jaar oude dorp zelf is natuurlijk ook heel wat te zien.

We hebben een aantal bezienswaardigheden voor je op een rij gezet:

  • De romaanse kerk van de Drie-Eenheid uit de 11e eeuw
  • De barokke kerk gewijd aan Saint-Antoine-Abbà uit 1818
  • Nauwe, kronkelende steegjes en een aantal gezellige terrasjes
  • Een schitterend uitzicht over de vallei richting zee

Sinds de opkomst van het toerisme is het deel van Aregno aan de kust ook meer ontwikkeld. Hier vind je tegenwoordig hotels, vakantiehuizen en campings. Het historische stadje Algajola ligt meteen aan hetzelfde strand.

De Romaanse kerk in Aregno

Aregno-kerk

Praktische informatie

Aantal inwoners: 587
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aeroporte de Calvi-Sainte-Catherine (19 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is L’Île-Rousse (11 km)

Klimaat

Het klimaat van Aregno is gelijk aan dat van Bastia. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Bastia voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.