Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Ambiegna

AmbiegnaWest-Corsica heeft veel in de bossen verscholen dorpen waar je je moeiteloos terug kunt wanen in de tijd. Het bijzonder fraaie Ambiegna is een van die dorpen. Doordat het aan de D1 ligt, is het een prima plek om even te stoppen tijdens een rondreis op Corsica. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Ajaccio, naar Ambiegna via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN AMBIEGNA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Net als veel andere dorpen in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Lopigna, kent Ambiegna een lange geschiedenis in de export van kastanjes en de bast van kastanjebomen. Tijdens de 19e eeuw had het dorp hierdoor bijna driemaal zoveel inwoners als tegenwoordig.

Met de betere economische vooruitzichten in Ajaccio en andere Corsicaanse steden, is er sinds het begin van de 20e eeuw echter sprake van een langzame leegloop.

Ambiegna bezienswaardigheden

Bij een bezoek aan Ambiegna krijg je daarom het gevoel terug de tijd in te gaan, maar dan wel op een goede manier. Het dorp heeft nog altijd het behaaglijke karakter uit de 19e eeuw behouden. De stenen huisjes staan dichtbij elkaar aan de paar straten die het dorp rijk is. Ze worden omringd door akkers en velden waar citrusvruchten geteeld worden.

Er staat ook een kleine, bijna schattige kerk vanaf waar je een schitterend uitzicht over de omringende vallei hebt. Op het plein voor de kerk vind je een bescheiden oorlogsmonument.De directe omgeving van Ambiegna biedt vooral veel natuurschoon.

We hebben een aantal van de bezienswaardigheden hieronder voor je opgesomd:

  • Bosrijke heuvels, prima geschikt voor hen die van wandelen houden
  • De kleine rivier de Liamone ten noorden van het dorp
  • De Golf van Sagone met brede zandstranden enkele kilometers naar het westen

Kortom, hoewel Ambiegna een erg klein dorp is, heeft het je als toerist toch heel wat te bieden!

Liamone rivier bij Ambiegna

Liamone-rivier-bij-Ambiegna

Praktische informatie

Aantal inwoners: 63
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (35 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio (38 km)

Klimaat

Het klimaat van Ambiegna is gelijk aan dat van Ajaccio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Ajaccio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.