Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

8-daagse rondreis GR20-Zuid op Corsica met SNP-reizen

Ruige bergtoppen, liefelijke authentieke bergdorpjes, uitgestrekte velden waar soms alleen een herder met zijn schapen loopt. Het echte Corsica ontdek je tijdens de rondreis Corsica GR20-Zuid. SNP Reizen, natuurreizen van ANWB, biedt deze wandeltocht aan. In 8 dagen overbrug je zo’n 70 kilometer door onherbergzaam gebied en geniet je van de ongerepte natuur in het zuiden van Corsica.

Rondreis-GR20-Zuid-op-Corsica

BEKIJK RONDREIS OP SNP-REIZEN

Uniek aan deze reis is:

 • Pittige tochten door klassieke stukken van Corsica
 • Gedeeltelijk is baggagevervoer inbegrepen
 • Doorkruis een ruig bergland
 • Je eindigt je reis in een comfortabel hotel

Corsica GR20 Zuid is best een pittige wandeltocht. De GR in GR20 staat voor grande randonnée, grote wandeling vrij vertaald. Je wandelt de ene dag 6 kilometer terwijl op andere dagen 15 tot 18 kilometer op het programma staat. De route werd oorspronkelijk uitgestippeld voor Franse legionairs als trainingsstage. Klimmend naar de top.

Rondreis-GR20-Zuid-op-Corsica-water-en-rotsen

Een zware tocht: voor de ervaren wandelaar

Niet de afstand maar met name de bergbeklimmingen, de onherbergzame paden en het hoogteverschil maken de tocht zwaar. Vanaf dag 2 loopt het hoogteverschil in een wandeling op van 750 en 800 meter op dag 4, naar 950 en 1000 meter tot dag 7. Je moet dus wel van klimmen houden en wandelervaring hebben om de tocht tot een goed einde te kunnen brengen.

Daar krijg je dan ook veel voor terug. Veel wandelaars noemen de GR20-Zuid een overlevingstocht en prijzen de nog ongerepte natuur van Corsica. Tijdens het wandelen ontdek je dorpjes, meertjes, bergketens en prachtige vergezichten over Corsica die je tijdens een rondreis met de auto niet zou hebben gezien. Spannende wandelroutes afgezet met staalkabels,

Ervaringen van andere reizigers:

 • “Pittige wandeltocht, zeker als het weer niet altijd mee zit, in een prachtige natuur. Je bent helemaal los.”
 • “Afwisselende en uitdagende tocht met karakteristieke berghutten. Naast voldoende wandelervaring moet je enigzins kunnen klimmen en klauteren en geen hoogtevrees hebben”
 • “Mooie uitdagende tocht met veel ruige en diverse natuur. Soms is je wereld zo ver je kunt zien, dan weer niet groter dan je volgende pas. De bijzondere overnachtingsplaatsen met de bijbehorende sfeer maakt het helemaal compleet. Als je fit en geconcentreerd bent is de tocht goed te doen.”
 • “Een erg mooie wandeltocht die weliswaar pittig is maar zeker goed te doen voor onervaren bergbeklimmers met een goede conditie.”

Rondreis-GR20-Zuid-op-Corsica-berg

De route van GR20-Zuid

Beginpunt van de route GR20-Zuid is Ajaccio, eindstation is het plaatsje Vizzavona. Al op de dag van aankomst word je ‘s middags met een busje naar Col de Bavella gereden. Dit is het vertrekpunt van dag 2. De wandeling van 6 kilometer gaat langs smalle paden, soms afgezet met staalkabels. De overnachtingsplaats, een eenvoudige hut, ligt op 1530 meter hoogte.

De volgende dag begint de wandeling met een flinke klim naar Monte Incudine, op 2100 meter hoogte. De afdaling leid je naar een hangbrug bij Plateau du Coscione, een stuk natuur met struikgewas. Water loopt in kleine stromen kronkelend door het landschap.

Slapen doe je in een herdershut op de rand van deze hoogvlakte. Het eindpunt van dag 4 is een gezellige berghut waar meer wandelaars samen komen. De wandeling voert je eerst langs grillige rotsen en bergen van de Col de l’Agnone naar Punta, de Bocca d’Usciolu en de slaapplaats op 1750 meter hoogte. De paden zijn vandaag een uitdaging en soms moeilijk begaanbaar.

Cole de Verde is de slaapplaats voor de volgende dag. De wandeling van 15 kilometer loopt door de valleien van Fiumorbu en Taravo. Op het uitzichtpunt bij Punta Capella kun je bij mooi weer het eiland Elba zien liggen. Vanaf dat punt gaat de wandeling naar beneden.

Op de 6e dag slingert de wandeling door het fraaie boslandschap van Corsica. Soms loop je onder en soms boven de boomgrens. Je ontdekt de typische Corsicaanse den, met de horizontale takken. Slapen doe je in het kleine dorpje Capanelle.

De laatste wandeldag is minder zwaar. Langs ongerepte dorpjes daal je vanaf Bocca Palmente af naar Vizzavona, jouw finishplaats. De zuid-route heb je nu volbracht maar als je de smaak te pakken hebt, kun je daar nog de noord-route aan vast plakken.

Rondreis-GR20-Zuid-op-Corsica-met-koeien-op-de-weg

Slapen bij de herder

Slapen doe je deze 8 dagen in berg- en herdershutten. In deze eenvoudige accommodaties heb je jouw eigen slaapzak nodig. In het hoogseizoen kan de hut ook vol zitten met wandelaars en krijg je een tentje om in te slapen. Verwacht ook niet te veel van de sanitaire voorzieningen. Onderweg kun je je wassen bij een kraantje, aan een beek of meertje.

De laatste dag in Vizzavona wacht wel een warm bed en toilet op de kamer in een hotel.

Rondreis-GR20-Zuid-op-Corsica-voorbeeld-kamp

Koe-in-de-bergen-van-Corsica

Wat moet je zeker niet vergeten?

Lepel, zakmes en tussendoortjes in de rugzak. In de hutten krijg je ook ontbijt en avondeten aangeboden. Vaak eenvoudige gerechten, klaargemaakt door de beheerder van de hut. Voor onderweg krijg je een lunchpakket, vaak een salade, mee. Leg bij je vakantieuitrusting een lepel en zakmes klaar.

Flessen kun je onderweg vullen met water bij bronnen onderweg. Vul de basisuitrusting verder aan met mueslirepen, rijstwafels, crackers of andere tussendoortjes want onderweg kun je niets kopen.

Schattige zomerjurkjes en lieve sandaaltjes zijn deze vakantie niet nodig. Omdat jouw bagage wordt vervoerd, mag je maximaal 12 kilo in een weekendtas meenemen. Op 2 plaatsen kan de bagageauto niet komen en dus moet je de eerste basisbehoeften (eten, drinken, slaapzak, schone kleren en toiletspullen) in een kleine rugzak meenemen.

Rondreis-GR20-Zuid-op-Corsica-rots-met-conca

Heen- en terugreis: met vliegtuig of de veerboot

Hoe kom je op Corsica? Van Nice, Marseille en Toulon vertrekken dagelijks veerboten naar de havenplaatsen Ajaccio, Calvi en Bastia. Vanuit Italië kun je de oversteek maken vanaf Genua, La Spezia en Livorno. Of vlieg vanuit Nederland naar één van de vliegvelden van Corsica.

Paspoort en vaccinatie

Corsica kom je binnen met een geldig paspoort. Op vakantie is een Europees Medisch Paspoort aan te raden. Je kunt het aanvragen bij de huisarts of apotheek. Speciale inentingen zijn niet nodig maar voor onderweg hoort een EHBO-setje tot je basisuitrusting.

In de berggebieden en bossen komen teken voor die de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis kunnen overbrengen. Hier geldt dat inentingen niet nodig zijn, maar je moet wel bedekkende kleding dragen en insmeren met insectenwerende middelen zoals DEET. Hier mee voorkom je tekenbeten. Raadpleeg hiervoor ook de GGD Nederland.

Prijs: € 775,- pp

Helaas is de beschikbaarheid van deze reis beperkt. Vertrekdata:

 • 1 juni 2014 – 21 september 2014
 • 1 juni 2015 – 21 september 2015

Dit is inbegrepen:

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten, diners en 6 lunchpakketten
 • Bagagevervoer, behalve naar/van Asinau en Usciolu
 • Transfer Ajaccio – Col de Bavella op dag 1
 • Engelstalige routebeschrijving (ontvang je ter plekke)
 • A4-kopieën van wandelkaart 1:25.000, met ingetekende routes
 • Originele 1:60.000 overzichtskaart van de GR20

Dit is niet inbegrepen:

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • Persoonlijke uitgaven
BEKIJK RONDREIS OP SNP-REIZEN
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*