6 gouden tips voor een fly drive Corsica

Met een fly & drive naar Corsica boek je heel eenvoudig een vliegticket en een huurauto. Voor de rest bepaal jij waar je heen rijdt, wanneer je stopt en waar je slaapt. Het grootste voordeel is dat je tickets en een auto al makkelijk vooraf kan regelen. Vooraf een hotel reserveren is niet verplicht. 

Fly drive Corsica
Herken je dit als je bij aankomst nog een auto moet regelen:

 • De verhuurbalie is gesloten
 • Ze hebben geen geschikte auto voor je
 • Alle auto’s zijn al verhuurd
 • Het is veel duurder dat je vooraf had gedacht

Dat is niet leuk. Zeker niet wanneer de vakantie net moet beginnen. Gelukkig is dit te voorkomen met een goede voorbereiding. Het vooraf boeken van je huurauto behoort tot je taken!

BEKIJK HET AANBOD FLY & DRIVE

Voordelen van een fly & drive

Wij willen je 6 praktische fly & drive tips (zie onderaan deze pagina) geven om 1 van bovenstaande situaties te voorkomen bij je aankomst in Corsica (zie de tips verder in de tekst). Met een fly & drive weet je zeker dat je auto staat te wachten bij aankomst, je een scherpe prijs betaalt, alles vooraf eenvoudig is geregeld en je  dus niet voor verrassingen komt te staan. Kortom het van te voren boeken van een fly & drive werpt zijn vruchten af.

Hoe boek ik een fly & drive voor Corsica?

Wil je graag een fly & drive boeken voor Corsica? Dat is heel eenvoudig in een paar stappen geregeld. Je moet eerst een keuze maken uit de volgende opties:

 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Rotterdam of Brussel (Zaventem)
 • Aankomst op: Bastia (Noord-Corsica), Ajaccio (West-Corsica), Calvi (Noord-Corsica) of Figari (Zuid-Corsica)
 • Kies de datum voor je heenreis en terugreis (eventueel met voorkeur voor een tijd)
 • Kies het aantal volwassenen, senioren en/of kinderen
 • Kies je vlucht en auto (let op: standaard een budget auto) en eventueel aanvullende verzekeringen

De 6 tips voor fly & drive Corsica

Het boeken van een fly & drive scheelt je heel wat zorgen en biedt je maximale vrijheid. Maar tijdens of voor het boeken is het verstandig om met een aantal punten rekening te houden. Hieronder hebben wij een aantal tips opgesomd om  je goed op weg te helpen.

1- Plan je route

Bepaal van te voren welke route je wil afleggen op Corsica. Het eiland is groot en je kan niet hard rijden. Wanneer je een tocht of excursie plant moet je uitgaan van een gemiddelde snelheid van 40 – 50 kilometer per uur.

2- Kies de juiste auto

Tijdens je vakantie ga je een hoop tijd doorbrengen in de auto. Kies daarom een comfortabele en geschikte auto. In de zomermaanden is een airco noodzakelijk. Kies een auto waar al je bagage in past. Niks is vervelender wanneer blijkt dat de auto niet groot genoeg is.

3- Vergeet je rijbewijs niet

Een Nederlands rijbewijs is alles wat je nodig hebt om auto te mogen rijden op Corsica. Vergeet hem dus niet!

4- Verdiep je in de taal en verkeersregels

Wanneer je de weg op gaat is het logisch dat je jezelf aan de verkeersregels houdt. Zorg dat je begrijpt wat er op de verkeersborden staat en probeer de taal te spreken. Raadpleeg van te voren de ANWB om te kijken wat er is veranderd. Zo is het per 1 juli 2012 verplicht om een alcoholtest in je auto te hebben liggen.

5- Houdt rekening met betalen!

Op Corsica zijn er meer tankstations langs de kust dan in het binnenland. Sommige tankstations zijn onbemand, waar je met een bankpas of creditcard kan betalen. Controleer voordat je weggaat of jouw pas geschikt is om in Corsica te betalen. Raadpleeg de verloopdatum en vraag op tijd een nieuwe pas aan. Twijfel je of je pas geschikt is? Bel of bezoek dan je bank. Zij hebben daar zeker wel antwoord op.

6- Controleer je verzekeringen

Controleer je verzekering en dekking voordat je naar Corsica gaat. Het is aan te raden om bij je verzekeringsmaatschappij na te vragen wat er binnen je verzekering valt. Waar moet je op letten?

 • Wat wordt er vergoed?
 • Is er sprake van een eigen risico?
 • Hoe verloopt de schade afhandeling?
 • Krijg je (gratis) vervangend vervoer?
 • Zijn medepassagiers ook verzekerd?

BEKIJK HET AANBOD FLY & DRIVE

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

Heb je nog vragen of is er iets niet duidelijk? Laat dan een reactie achter of neem contact met ons op.

Vond je dit artikel nuttig? Dan zouden wij het erg waarderen wanneer je dit wil delen via social media. Alvast bedankt!

About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*