Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

5 mooie bezienswaardigheden in en rond Bonifacio

Bonifacio, gelegen op hoge klippen in Zuid-Corsica, is ontzettend geliefd bij toeristen. Om je te helpen bij de voorbereiding van een bezoek, hebben we hieronder een overzicht van 5 mooie bezienswaardigheden in en rond het stadje voor je samengesteld.

5-bezienswaardigheden-in-Bonifacio

Sainte-Marie-Majeure de Bonifacio

In Bonifacio zelf trekt de Sainte-Marie-Majeure veel nieuwsgierige bezoekers. Deze in de romaanse stijl vormgegeven kerk verrees in de 12e eeuw, de tijd dat de Pisanen Corsica beheersten. Het is daarmee het oudste gebouw van de stad. Binnenin vind je een aantal leuke, door de eeuwen heen verzamelde kunstwerken.

Sainte-Marie-Majeure-de-Bonifacio

Saint-Dominique de Bonifacio

Een andere, minstens zo mooie kerk is de Saint-Dominique. Deze werd een eeuw later gebouwd en maakte tot de Franse Revolutie deel uit van een Dominicaans klooster dat helaas niet meer bestaat. Erg bijzonder is de klokkentoren van de kerk. Deze begint met een vierkante basis, maar eindigt met een achthoekige vorm die weer bekroond wordt met kantelen.

Saint-Dominique-de-Bonifacio

Grotte di Bonifacio

Ook heel leuk is de Grotte di Bonifacio. Deze bevindt zich schuin tegenover de citadel aan de andere kant van de zeearm die Bonifacio scheidt van een aantal met bossen en struiken begroeide klippen. Deze grot is enkel per boot bereikbaar en halverwege is er een opening waar het zonlicht naar binnen schijnt.

Grotte-di-Bonifacio

De Îles Lavezzi

De Îles Lavezzi bestaan uit enkele eilanden en honderden granieten rotspunten die iets ten zuidoosten van Bonifacio uit de zee tevoorschijn komen. Slechts één eiland is bewoond en de overige maken deel uit van een natuurreservaat. De Îles Lavezzi vormen een van de beste Bonifacio bezienswaardigheden voor als je van natuur houdt.

Iles-Lavezzi

Straat van Bonifacio

De Straat van Bonifacio is de 12 kilometer brede zeestraat die Corsica scheidt van het Italiaanse eiland Sardinië. De zeestraat staat bekend om de vaak onrustige zee en rotsachtige kusten aan beide kanten. Wil je ook eens op Sardinië kijken? Dan kun je vanaf Bonifacio de veerboot nemen.

Straat-van-Bonifacio
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*