Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Waar woonde Napoleon?

Waar woonde Napoleon? Dat is een vraag die veel vakantiegangers op Corsica zich stellen. De roemruchte Franse keizer die met zijn Grande Armée half Europa veroverde werd op het eiland geboren en is daarmee de bekendste Corsicaan. Hieronder vertellen we je over de huizen waar hij zijn kinderjaren doorbracht.

Huis-van-Napoleon-breed

Maison Bonaparte: het geboortehuis van Napoleon

Napoleon werd in 1869 geboren in het Maison Bonaparte, het huis aan de Rue Saint-Charles in de hoofdstad Ajaccio dat sinds 1682 in het bezit van de familie was. Het is een onopvallend huis, want hoewel de familie Bonaparte van Italiaanse adel was, hadden ze het minder breed dan de rijkere families van de stad.

Salon-Napoleon-2

Napoleon bracht zijn kinderjaren in dit huis door, maar werd in 1879 naar het Franse vasteland gestuurd om te studeren. Daarna keerde hij nog slechts af en toe terug. Van 1893 tot 1896, toen de Corsicaanse onafhankelijkheidsstrijder Pasquale Paoli en de Britten het voren het zeggen hadden, was de familie Bonaparte zelfs van het eiland verbannen.

Mais-Bonaparte-huis-van-Napoleon-binnen-en-beed

Hoewel het huis daarna weer in handen kwam van de Bonapartes, heeft Napoleon er sindsdien afgezien van een paar dagen in 1899 niet meer gewoond. Vanaf 1923 doet het dienst als een museum waar je alles over het vroege leven van de Franse keizer kunt leren.

Arboretum des Milelli: zomerresidentie van de familie

Wat niet veel toeristen weten is dat Napoleon ook veel tijd doorbracht in het zomerhuis van de familie. Dit is nog altijd te vinden in het gehucht Milelli enkele kilometers ten noordwesten van Ajaccio. Hoewel het huis zelf niet toegankelijk is, kun je hier wel de voormalige olijfgaarden van de Bonapartes verkennen.

Arboretum-des-Milelli-zomerresidentie-van-Napoleon
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. Leuk om te lezen, maar misschien moeten een paar jaartallen aangepast worden.
  1869 geboren
  1679 naar vaste land gestuurd
  1799 nog een paar dagen daar gewoond.
  Napoleon heeft veel klaar gespeeld, maar dit lijkt mij onmogelijk

  groet

Laat uw reactie achter

*