Tour de France 2013: bedankt dat jullie er waren

De karavaan van de Tour de France heeft de veerboot naar het vaste land van Frankrijk genomen. Voor Corsica was dit een geweldige promotie en zeker omdat het 100e editie is. En ze hebben het eiland geweldig in beeld gebracht. We willen daarom ter afsluiting graag een video van de Tour de France 2013 met jullie delen die je echt moet zien.

Tour-de-France-2013-op-Corsica

Uniek op Corsica en 100e editie

De Tour de France heeft nog nooit op Corsica plaatsgevonden. Des te bijzonder is het dan ook dat er 3 ritten zijn gereden, van Porto-Vecchio naar Bastia, van Bastia naar Ajaccio en van Ajaccio naar Calvi. En wist je dat het dubbel feest was? Het is dit jaar namelijk de 100e editie van de Tour. Een goed moment om alle doping problemen even te vergeten. Genieten van het eiland en de mooie ritten, dat stond voorop.

Niet voor niks was de organisatie dolenthousiast over de verschillende ritten. Jaren hebben ze naar zo’n locatie gezocht en eindelijk vonden ze het dicht bij huis. Vooral de laatste rit was een pittige beklimming voor de rijders.

Promotie voor het eiland

Maar ook de Corsicanen en lokale overheden waren dolblij met de Tour. Het brengt toch een hoop toeristen met zich mee en je kan jezelf als regio meteen goed op de kaart zetten. Die mogelijk hebben ze niet onbenut gelaten.

Je kon afgelopen weekend en vandaag even niet om Corsica heen. Terwijl je heerlijk op de bank zat te genieten van een geweldige rit bracht de cameraploeg van de Tour al het natuurlijk schoon van Corsica voor je in beeld. De reacties waren dan ook zeer positief en velen hebben zich verbaasd over de schoonheid van Corsica.

We begrijpen dat tekst niet alles zegt en je er graag een beeld bij wil hebben. Als mens ben je immers visueel ingesteld. Speciaal voor de presentatie van de Tour de France hebben ze een video gemaakt van de plaatsen op Corsica. Geniet van bijzondere beelden van de kustlijn, bergen, steden, bezienswaardigheden en nog veel meer.

5 minuten video

Wil je een goede indruk in beeld en geluid van Corsica krijgen? Neem dan even 5 minuten de tijd om onderstaande video te bekijken. Daar krijg je geen spijt van!
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*