Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Tips bij het zoeken van campings in Zuid-Corsica

Corsica is één van de grotere eilanden in de Middellandse Zee. Om het overzichtelijk te houden raden we je daarom aan tijdens je vakantie slechts een deel van het eiland te verkennen. In dit artikel helpen we je als je in Zuid-Corsica op zoek bent naar een geschikte camping.

Caravan-op-een-camping-op-Corsica

Zon, zand en zee

Ga je naar Corsica om te genieten van de zon en de zee? Dan kun je niet om de streek rond Porto-Vecchio heen. Zowel ten noorden als ten zuiden van deze stad vind je prachtige zandstranden en campings in alle soorten en maten. Ook om een bootje te huren of om te snorkelen is deze regio een uitstekende keuze.

Campingtips:

Caravan-op-Campo-di-Mare-Corsica

Cultuur en historie

Wil je juist ook wat van de culturele kant van Corsica zien? Zoek dan naar een camping in de buurt van Propriano. Hier heb je niet alleen stranden, maar rijd je ook eenvoudig naar de historische stad Sartène. Filitosa, het dorp met de grootste prehistorische opgravingen van het eiland, ligt ook niet ver weg.

Campingtips:

Rotsachtige klippen bij Bonifacio

Bezoek je Zuid-Corsica, dan vinden wij dat je niet om Bonifacio heen kunt. Dit schilderachtige stadje dat bovenop hoge klippen gebouwd is behoort tot de mooiste van heel Corsica. De omgeving is verder rotsachtig, maar heel wat beter geschikt voor wandelingen met de familie dan de soms wel erg steile bergen op de rest van het eiland.

Campingtips:

Keuken-in-caravan-op-Corsica

Een rondreis in Zuid-Corsica

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot slechts één camping. Je kunt je vakantie ook verdelen over de drie bovengenoemde streken om zo het mooiste dat Zuid-Corsica te bieden heeft mee te maken. Kijk hiervoor ook eens op onze pagina over rondreizen op Corsica.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*