Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Tips bij het boeken van appartementen op Corsica

Bij het boeken van appartementen op Corsica moet je op de locatie, verblijfsduur, prijs, faciliteiten, voorzieningen, ligging en aantal (slaap)kamers letten. Hieronder vind je een uitleg met tips om je optimaal te kunnen voorbereiden. Zo boek je jouw ideale appartement!

Tips-bij-het-boeken-van-appartementen-op-Corsica

Voordat je een definitieve keuze maakt voor een appartement, adviseren wij je om eerst antwoord te geven op de volgende vragen. We hebben de belangrijkste criteria voor jullie opgesomd.

BEKIJK HET AANBOD

Locatie

Voordat je gaat zoeken moet je bepalen waar je op Corsica wil verblijven. Anders gezegd, wat wil je dat de ligging van het appartement is? Dit kan zijn in het noorden, westen, oosten of het zuiden van Corsica.

Als je een liefhebber van het strand bent dan doe je er goed aan om voor het westen of het zuiden te kiezen. Wil je graag in de natuur wandelen? Dan adviseren wij je om voor het binnenland te kiezen.

Verblijfsduur en datum

Een appartement is vooral aantrekkelijk wanneer je het een week of langer wilt huren. Daarom verhuren veel huiseigenaren hun appartement per week. Onder andere door schoonmaakkosten is een appartement verhuren voor een paar dagen niet aantrekkelijk.

Daarbij moet je vooraf bepalen welke data op jou van toepassing zijn. Kies je begin- en einddatum en kijk of het appartement dan nog beschikbaar is. Vooral in de zomermaanden zul je merken dat appartementen niet altijd meer beschikbaar zijn.

Conclusie: bepaal hoelang en wanneer je een appartement wilt boeken.

Gewenste faciliteiten

Het is prettig als je bij je appartement iets te doen hebt en de faciliteiten geboden worden, die jij graag wilt. Faciliteiten zijn misschien niet het belangrijkste, maar wel een belangrijke factor om je verblijf aangenaam te maken. Bij het ene appartement vind je een zwembad, terwijl een ander dat niet heeft. Sommige bieden een fitness of een eigen parkeerplaats.

Voorbeelden van faciliteiten zijn:

 • Zwembad
 • Terras
 • Airconditioning
 • Wifi
 • Parkeerplaatsen
 • Pendelservice

De faciliteiten staan bij het boeken vermeld, neem ze aandachtig door. Vraag ook voordat je een huurovereenkomst tekent altijd een gedetailleerde beschrijving van het appartement.

Prijs per nacht/week

De prijzen van een appartement liggen vaak onder de prijs van een hotel. Soms worden prijzen per nacht weergegeven, maar regelmatig zie je de prijzen per week staan. Dat is niet altijd de totaalprijs, omdat er nog schoonmaakkosten, toeristenbelasting en eventueel energiekosten bijkomen. Het is daarom een goed idee om vooraf na te gaan of de kosten van bijvoorbeeld gas en elektriciteit al bij de huur zijn inbegrepen.

Vraag ook naar onderhoudskosten voor de voorzieningen, zoals het zwembad of de tuin. Prijzen voor appartementen beginnen ongeveer vanaf € 20,- per nacht.

Aantal (slaap)kamers

Het totaal aantal kamers of slaapkamers verschilt per appartement. Meestal heb je minimaal een woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer tot je beschikking. Je ziet ook steeds vaker dat appartementen 2 tot 3 slaapkamers hebben. Veel appartementen hebben een eigen badkamer, alleen soms is het zo dat je deze moet delen. Let dus goed op bij het boeken of dit het geval is. Dat geldt ook voor de woonkamer.

Voorzieningen in het appartement

Misschien wil je niet veel inleveren op luxe ten opzichte van thuis, of juist wel en vind je het heerlijk om even niet al die apparaten om je heen te hebben. De voorzieningen in appartementen verschillen enorm van elkaar, in de één tref je alle luxe aan terwijl je in het andere appartement echt back to basic moet. Maar ook die keuze ligt bij jou.

Bekijk van te voren in de advertentie welke voorzieningen aanwezig zijn in het appartement. Voorbeelden van voorzieningen zijn:

 • Zwembad-bij-appartementen-op-CorsicaTV
 • Stereo
 • Wasmachine
 • Droger
 • Kluisje
 • Airconditioning
 • Koelkast
 • Diepvriezer
 • Afwasmachine
 • Oven
 • Magnetron
 • Computer

Er is genoeg te bedenken. Maak voor jezelf een lijstje met gewenste voorzieningen en bekijk of deze beschikbaar zijn in het appartement. Vraag ook hier van te voren een gedetailleerde beschrijving van het appartement en de voorzieningen.

BEKIJK HET AANBOD

Ligging ten opzichte van strand / centrum / bezienswaardigheden

Tot slot moet je goed kijken naar de ligging van het appartement. Het is heerlijk wanneer je direct vanuit je appartement naar het strand kan of zo naar de supermarkt wandelt. Wil je graag vaak naar het strand? Dan kan je voor appartementen kiezen die 400 meter van het strand liggen of nog beter, direct aan de boulevard. Zo loop je lekker met je handdoek en slippers in een paar minuten naar het strand.

Bezoek je liever het centrum? Een centrale ligging van je appartement vanaf het centrum scheelt je een hoop reistijd en bijvoorbeeld taxikosten. Wanneer je gezellig ‘s avonds in een restaurant wilt eten of een drankje wil doen in de bar, loop je vanaf je appartement zo naar je gewenste plek toe.

Dichtbij belangrijke bezienswaardigheden en de natuur? Ben je meer iemand die er op uit gaat en alle bezienswaardigheden op Corsica wilt zien, dan is het voor jou interessant als je appartement hier niet te ver vandaan ligt. Maak een lijst met de bezienswaardigheden die je graag wilt zien en vindt uit hoe ver een appartement hier vandaan ligt.

Nog meer tips

Met bovenstaande tips hopen we dat je een goede keuze voor een appartement kan maken. Als nog niet alles duidelijk is of je aanvullend nog vragen hebt, dan kun je hieronder een reactie achterlaten of stuur ons een mail via het contactformulier.

About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Jan De Bock zei:

  Dag Marvin,

  We zijn een gezin van 4 personen en hebben steeds de bergen ingetrokken. Omdat onze kinderen eens een andere vakantie wilden, hebben we gekozen voor Corsica omdat dit waarschijnlijk een ideale combinatie vormt van wandelen in het gebergte, en genieten van de zonnige stranden.
  We zijn wat laat van start en zoeken nu een rustig (indien mogelijk) vakantiehuis of appartement. We dachten in het binnenland – gebergte. Vermits we met de wagen gaan kunnen we toch alle richtingen uit.

  Kan jij iets aanbevelen? We zijn geen kenners en vinden de zoektocht niet eenvoudig.

  OInze dank,

  Jan de Bock

  • Hi Jan,

   Bedankt voor je reactie. Via onze ‘Zoek en boek’ methode vind je het beschikbare aanbod. In welke periode willen jullie weg?
   Ik heb alvast een voorselectie gemaakt in vakantiehuizen en appartementen.

   Oost-Corsica komt het meest overeen met jullie wensen. De accommodaties in deze regio kan je via deze weg zoeken: link.

   Succes bij de zoektocht.

 2. Tineke van Berkel zei:

  Beste Marvin,

  Ik zou graag in augustus een rondreis over Corsica willen maken.Ik wil een auto huren en overnachten in gîtes d’étappes. Is dit mogelijk of moet je van tevoren de gîtes al boeken?

  Vriendelijke groet,

  Tineke van Berkel

Laat uw reactie achter

*