Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Speloncato

Speloncato-wegHet op een 553 meter hoge rotspunt gebouwde Speloncato is een schitterend dorp dat een prachtig uitzicht biedt over de noordkust van Corsica. Nauwelijks ontdekt door het toerisme, vormt het een goed uitstapje voor als je eens wat meer van het binnenland van het eiland wilt ontdekken. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Calvi, naar Speloncato via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN SPELONCATO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Speloncato ligt iets verder het binnenland in dan de meeste dorpen op Corsica. Kom je vanaf Calvi dan kun je de N197 volgen en net voorbij het dorpje Lumio de D71 nemen. Vanuit L’Île-Rousse, eveneens een belangrijke aanlegplaats voor veerboten, kun je kiezen voor de kronkelige D63. Vanaf Calvi is het een uur rijden, vanaf L’Île-Rousse meer dan een half uur.

Geschiedenis

Het dorp ontstond tijdens de middeleeuwen, toen bewoners van de kuststreek het hogerop zochten om veilig te zijn voor de piraten. Sinds het begin van de negentiende eeuw, toen Speloncato nog meer dan 1000 inwoners kende, is er sprake van een langzame leegloop. Het tegenwoordige dorp is dan ook nauwelijks door het toerisme en de moderne wereld aangetast.

Het dorp Speloncato vanuit de bergen

Speloncato-uitzicht

Speloncato bezienswaardigheden

Zowel Speloncato zelf als de prachtige omgeving bieden de bezoeker tal van bezienswaardigheden. We hebben ze hier voor je op een rijtje geplaatst:

  • De kerk van Santa Maria Assunta met oude relikwieën
  • De ruïnes van een voormalig klooster net buiten het dorp
  • Wijngaarden en olijventeelt op de hellingen richting de zee
  • Het verfrissende stuwmeer van Codole

Praktische informatie

Aantal inwoners: 285
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Calvi-Sainte-Catherine (15 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is L’Île-Rousse (33 km)

Het plein in het centrum van Speloncato

Speloncato-plein

Klimaat

Doordat Speloncato meer het binnenland in ligt, moet je rekening houden met zomerse temperaturen van vaak boven de 30 graden en vrij weinig neerslag. In het voor- en najaar wordt het ‘s avonds echter sneller koud, terwijl het in de winter hoger op de hellingen ook kan sneeuwen. Speloncato heeft meer een binnenlandsklimaat.

Plattegrond

Klik op de pictogrammen van onderstaande plattegrond voor een korte omschrijving.


Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.