Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Santa Giulia op Corsica, voor een heerlijke strandvakantie

Santa Giulia is een klein vakantieoord aan de zuidoostkust van Corsica dat alles in huis heeft voor een succesvolle strandvakantie. Het behoort administratief tot Porto-Vecchio, dat 6 kilometer noordelijker ligt en waar ook de veerboot aankomt. Vanaf het vliegveld bij Figari is Santa Giulia slechts een half uur rijden.

Santa-Giulia-op-Corsica,-voor-een-heerlijke-strandvakantie

Het strand en de lagune

Santa Giulia ligt aan een beschutte, halfronde en iets meer dan een kilometer lange baai waar het parelwitte zandstrand de belangrijkste attractie is. Een groot deel van de baai is ondiep, waardoor het ook geschikt is voor kleine kinderen. Verder zijn er een aantal eenvoudig te bereiken rotseilandjes en kun je aan het zuidelijke uiteinde van de baai een stukje koraalrif bekijken.

De directe omgeving bestaat uit rotsen, struiken en de voor dit deel van het eiland zo kenmerkende pijnbomen. Direct achter het strand bevindt zich een kleine lagune die een belangrijke broedplaats voor vogels is.

Santa Giulia voor een sportieve strandvakantie

De baai van Santa Giulia is ook door het toerisme ontdekt, waardoor je er terecht kunt voor een groot aantal sportieve activiteiten. Denk dan onder meer aan:

  • Duiken en snorkelen in de baai zelf
  • Zeilen en surfen langs de kust
  • Golfen op het golfterrein langs de N198
  • Tennissen op een van de tennisbanen

Santa-Giulia-zandstrad-bijzonder-mooi-op-Corsica

Als je van wandelen houdt, vormen de meer dan 200 meter hoge rotsen op het schiereiland ten zuiden van de baai verder een leuke uitdaging.

Boek een vakantie naar Santa Giulia

Hoewel Santa Giulia eenvoudig vanaf Porto-Vecchio te bereiken valt, is het ook mogelijk je vakantie in de plaats zelf door te brengen. Ten noorden van de baai vind je een aantal vakantieparken met winkeltjes en restaurants. Résidence Santa Giulia Palace is hier wat ons betreft betreft een aanrader vanwege de uitstekende voorzieningen. Door de iets hogere ligging heb je bovendien een prachtig uitzicht op de baai, terwijl het naar het strand toch slechts enkele honderden meters lopen is.

BEKIJK ACCOMMODATIES IN ZUID-CORSICA

Het-strand-en-de-lagune-Santa-Giulia
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*