Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Rondinara Beach, een van de mooiste Corsicaanse stranden

Wie al eens eerder naar Corsica is geweest, weet dat er op het eiland geen gebrek is aan schitterende zandstranden. Enkele van deze stranden kunnen zich zelfs moeiteloos meten met de mooiste stranden waar dan ook in Europa. Rondinara Beach in het zuidoosten van Corsica is hiervan een goed voorbeeld. Lees er hieronder meer over!

Rondinara-Strand-Zuid-Corsica-Bonifacio-met-boten

Wat maakt het strand zo uniek?

Het eerste wat opvalt aan Rondinara Beach is de vorm. Het strand ligt namelijk aan een kleine baai die het meeste lijkt op een zich bijna sluitend hoefijzer. Rond het strand vind je met struiken begroeide rotsen in zachte, rode tinten. Het water van de baai is ondiep, wat het bijzonder geschikt maakt voor kleine kinderen, terwijl ook het zand fijn en aangenaam is. Kortom, Rondinara Beach is een ideaal mediterraan strand!

Rondinara-Strand-Zuid-Corsica-Bonifacio-afstand

Bij het strand vind je slechts één restaurant en een camping die enkele honderden meters bij het water vandaan ligt. Hierdoor is de omgeving dus niet overdreven toeristisch, maar kun je wel gebruik maken van voorzieningen zoals ligstoelen, parasols en kajaks om de baai te verkennen. In het restaurant kun je terecht voor smaakvolle panini’s en crêpes.

Rondinara-Strand-Zuid-Corsica-Bonifacio-luchtfoto

Een strand dat internationaal geprezen wordt

De Corsicanen wisten het natuurlijk al langer, maar ook de internationale media besteedt soms aandacht aan Rondinara Beach. Lonely Planet, een van de grootste uitgevers van reisgidsen ter wereld, zette het strand op zijn lijst van mooiste stranden van Europa in 2015. Rondinara Beach bezette de derde plaats en werd vooral geprezen om de natuurlijke omgeving en de familievriendelijkheid van het strand.

Rondinara-Strand-Zuid-Corsica-Bonifacio-lage-foto

Rustiger dan andere stranden

Rondinara Beach ligt wat verder bij de grote Corsicaanse steden vandaan, waardoor het er rustiger is dan op andere bekende stranden zoals dat van Palombaggia. Toch is het relatief eenvoudig te bereiken. Zowel vanaf Porto-Vecchio als vanaf Bonifacio is het ongeveer een half uur rijden over de N198.

Rondinara-Strand-Zuid-Corsica-Bonifacio-toegangsweg

Bezoek je Corsica in juli of augustus en vind je Rondinara Beach alsnog aan de drukke kant? Dan hebben we een tip voor je. Als je vanaf het meest zuidelijke deel van het strand de struiken inloopt, bereik je na nog geen 100 meter een kleiner maar ook mooi zandstrand dat door de meeste toeristen over het hoofd gezien wordt!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Gerri Vossen zei:

    Leuke tip, dankuwel!

Laat uw reactie achter

*