Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Quai des Martyrs de la Libération, de levendige kade in Bastia

Op deze gezellige kade, in Bastia, loop je heerlijk langs de zee van de Place St.-Nicolas naar de Vieux Port. Op de Quai des Martyrs de la Libération vind je verschillende heerlijke restaurants en cafés waar je ‘s avonds kan geniet van een drankje. Vooral in de zomermaanden is het hier goed vertoeven. In dit artikel lees je meer over Quai des Martyrs de la Libération.

Quai-des-Martyrs-de-la-Liberation-Bastia-Corsica

Één van de gebouwen aan de kade is het Palais Monti Rossi. Dit is een residentie van een oude Corsicaanse familie en één van de mooiste 19e eeuwse gebouwen van de stad.

Het overleefde op wonderbaarlijke wijze de Amerikaanse bombardementen. Deze aanval verwoeste in 1943 90 procent van Terra Vecchia. De façade heeft een fronton, bogen en pilasters.

Quai-des-Martyrs-de-la-Liberation-Bastia-Corsica-achtergrond-st-jean-baptiste

Quai des Martyrs de la Libération staat ook bekend om haar drukke nachtleven in het hoogseizoen. Wanneer je graag een discotheek of bar bezoekt is dit de aangewezen plek.

Quai-des-Martyrs-de-la-Liberation-Bastia-Corsica-in-de-avond

Credits foto’s: Fr Maxim Massalitin, Carine Poletti en N.carlotti
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*