Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Propriano

Haven-van-ProprianoWeggedoken in de Golf van Valinco aan de zuidoostkust, is Propriano een prima bestemming voor hen die willen genieten van al het moois dat Corsica te bieden heeft. Het dorp heeft een prachtig strand, een jachthaven en ligt ook niet ver vanaf de ruige bergen in het binnenland. Boek ook je vliegticket of de veerboot naar Propriano via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN PROPRIANO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Propriano ligt bijna 70 kilometer van de uitstekend bereikbare hoofdstad Ajaccio. Houd door het bergachtige terrein wel rekening met een reistijd van meer dan een uur. Voor wie rechtstreeks de veerboot wil nemen naar Propriano kan dit doen vanuit Marseille. Ook is er een verbinding met Sardinië, het Italiaanse eiland ten zuiden van Corsica.

Geschiedenis

Propriano was reeds bewoond vanaf de tijd van de Grieken en de Romeinen. Aan deze bewoning kwam een eind nadat het dorp in 1563 in opstand kwam tegen Genua, de Italiaanse stad die toen over Corsica heerste. Niet langer beschermd, viel Propriano ten prooi aan de piraten. Pas na de aanleg van een weg vanaf Ajaccio drie eeuwen later keerden inwoners terug. Het dorp groeide in de twintigste eeuw uit tot een gezellig toeristisch oord.

Propriano bezienswaardigheden

Het dorp zelf en de directe omgeving hebben de toerist heel wat te bieden. Dit geldt zowel voor hen die hier hun volledige vakantie doorbrengen, als voor hen die de plaats bezoeken tijdens een rondreis over Corsica. Hieronder de belangrijkste toeristische trekpleisters:

  • Het brede en op loopafstand gelegen zandstrand
  • De jachthaven waar eveneens de veerboot aankomt
  • Het parc naturel régional de Corse op slechts 10 kilometer afstand
  • Enkele kerkjes en oude gebouwen in zachte pastelkleuren

Praktische informatie

Aantal inwoners: 3.399
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport d’Ajaccio Napoléon Bonaparte (65 km afstand)
Veerboot: Ja, vanuit Marseille en Porto Torres (Sardinië)

Drukke winkelstraat in Propriano

Winkelstraat-in-Propriano

Klimaat

Het klimaat van Propriano is bijzonder aangenaam, met warme zomers zonder veel neerslag. De warmte wordt af en toe onderbroken door de mistral, een aangenaam koele wind vanuit Frankrijk. Propriano is daarmee een ideale bestemming voor in de zomervakantie. Het voor- en najaar zijn ook nog goed te doen wat temperaturen betreft.

Hieronder een weersverwachting voor de komende 5 dagen:

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


Ben je overtuigd dat Propriano garant staat voor een onvergetelijke vakantie? Kijk dan nog eens naar de accommodaties bovenaan deze pagina. Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.