Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Place d’Austerlitz, aanschouw het standbeeld van Napoleon

Aan de westkant van Place Foch in Ajaccio begint Cours Gandval, een straat die parallel aan de zee in de richting van de Pointe de la Parata loopt. De Cours Gandval komt uit bij Place d’Austerlitz. Op het plein bevindt zich een imposant bouwwerk, bekend als U Casone, met een standbeeld van Napoleon. In dit artikel lees je meer over deze bezienswaardigheid

Place-d-Austerlitz-Napoleon-Ajaccio

Het monument verbeeldt Napoleon in een ruitersjas met zijn beroemde steek en kijkt uit over de hoofdstad. Eerst zie je 2 arenden en een steen die je herinnert aan zijn overwinningen en daden.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

Links van het monument ligt de grot waar Napoleon als kind speelde. Dit is alleen nooit bewezen. Elk jaar rond 15 augustus, zijn geboortedag, herdenkt Ajaccio Napoleons periode als keizer met indrukwekkende parades in historische kostuums. Dit evenement heet Journées Napoléoniennes.

Wanneer je Ajaccio bezoekt, is Place d’Austerlitz zeker een aanrader. Duik heel even de geschiedenis van Corsica in en bekijk één van beroemdste keizers ooit!

Overzicht-van-het-plein-Place-d-Austerlitz-Ajaccio

Standbeeld-Napoleon-Ajaccio
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*