Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Pino

Uitzicht-over-PinoHet plaatsje Pino is gelegen op Cap Corse, het langgerekte schiereiland in het noordoosten van Corsica. Het dorp kenmerkt zich door rust en kalmte, schilderachtige witte huisjes en uitgestrekte eikenbossen. Het is prima geschikt voor hen op zoek naar een ontspannen vakantie. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Pino via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN PINO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Pino is het beste te bereiken vanaf Bastia, de tweede stad van Corsica. Volg hiervoor eerst de D80 naar het noorden en neem vervolgens de D180 om over te steken naar de westkust van het schiereiland. Met de auto is het iets meer dan een uur rijden. Bastia is bereikbaar per vliegtuig en per veerboot, waarover je hier meer kunt lezen.

Geschiedenis

Pino kent samen met de omliggende gehuchten een lange geschiedenis, waarbij vooral de middeleeuwen als bloeiperiode gold. In de 19e eeuw trok het grootste deel van de honderden inwoners echter naar Amerika. Hoewel Pino deze leegstroom nooit te boven is gekomen, zijn het juist de verlatenheid en de vergane glorie die het vandaag de dag een interessante bestemming maken.

Pino bezienswaardigheden

Pino is door haar geschiedenis ideaal voor hen die graag in de rol van ontdekkingsreiziger stappen. Zo vind je in de eikenbossen rondom het dorp verlaten huizen, maar ook grotere villa‘s die werden gebouwd met het geld dat emigranten vanaf Amerika terugstuurden. Bij de minuscule haven onderaan de rotsen kun je verder een oude middeleeuwse toren en de restanten van een oud klooster bezoeken.
De directe omgeving leent zich daarnaast prima voor lange wandelingen door de bossen en iets intensievere klautertochten over de rotsen. Ook zul je tijdens de wandelingen af en toe kleine maar schilderachtige gehuchten aantreffen.

Praktische informatie

Aantal inwoners: 175
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (63 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (43 km)

Wachttoren vlakbij Pino

Wachttoren-bij-Pino-Corsica

Klimaat

Pino kent vanaf april tot eind november ideaal vakantieweer. Vooral in de zomermaanden valt er weinig neerslag, met temperaturen net zo vaak boven als net onder de 30 graden. Het voor- en najaar zijn iets koeler met af en toe verfrissende regenbuien.

Hieronder de weersverwachting voor de komende 5 dagen van Bastia:

Plattegrond

Op de plattegrond hieronder hebben we de belangrijkste plekken in en rond Pino voor je gemarkeerd. Klik op een pictogram voor meer informatie. Met het minteken kun je uitzoomen om te kijken waar op Corsica Pino precies te vinden is.Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.