Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Overnachten in een B&B op Corsica

Is een hotel te massaal voor je, maar wil je toch meer service dan in een vakantiewoning? Dan is een Bed & Breakfast op Corsica een aanrader. In het Frans worden ze chambres d’hôtes genoemd en je vindt ze over het hele eiland. Lees hieronder snel meer!

Bed-and-breakfast-op-Corsica

De voordelen van een B&B

Een B&B is kleiner dan een hotel, dus je zult niet snel het gevoel hebben met talloze toeristen opeengepakt te zitten. Meestal gaat het om de eigenaar van de woning zelf, die enkele kamers beschikbaar stelt voor toeristen en ‘s ochtends ook het ontbijt verzorgt.

Zo kun je in tegenstelling tot in een zelfstandige vakantiewoning toch sociaal contact met andere gasten opdoen, tips uitwisselen of advies vragen aan de eigenaar.

Kortom, een B&B op Corsica zit ideaal tussen een vakantiewoning en een hotel in.

B&B en een hotel

In Frankrijk, dus ook op Corsica, is de grens tussen een B&B en een hotel officieel vastgelegd. Alles wat minder dan 15 kamers heet mag chambre d’hôtes heten. Heeft het meer dan 15 kamers, dan verblijf je automatisch in een hotel. In de praktijk kan een hotel op het platteland, dat verspreid is over meerdere gebouwen, natuurlijk ook prima een typische B&B-sfeer hebben.

Bed-and-breakfast-op-Corsica-woonkamer

B&B op Corsica, waar vind je ze?

B&B’s zijn over heel het eiland te vinden. De meesten vind je in de omgeving van Ajaccio, op de kustvlakte van Bastia, rond de baai van Porto-Vecchio en in de Balagne, de vruchtbare kust van Noord-Corsica. In tegenstelling tot vakantiewoningen, zul je ook binnen de steden en grotere plaatsen genoeg B&B’s vinden.

Buiten deze toeristische gebieden van Corsica zijn chambre d’hôtes ook niet zeldzaam. Je kunt ze vinden op het noordoostelijke schiereiland Cap Corse, in de kastanjebossen in het binnenland en zelfs midden tussen de ruigste en hoogste bergtoppen.

Handig online een B&B boeken

Op internet zijn verschillende betrouwbare reisaanbieders met een aanbod van B&B’s. Dit zijn dus B&B’s waarvan je zeker weet dat andere gasten je voorgingen en je niet voor verrassingen komt te staan. Kijk bij onze accommodaties voor meer informatie.

Bed-and-breakfast-op-Corsica-interieur
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Tjitske zei:

  Hallo Marvin,
  Wij zitten eraan te denken om in mei 2018 naar Corsica te gaan.
  in eigen auto het eiland over en dan overnachten in leuke kleine accomodaties.
  Of met een (gehuurde) camper het eiland over.
  Heb je advies voor ons en kun je ook een indicatie geven van de kosten voor de overnachting?
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet,
  Tjitske

  • Hi Tjitske, bedankt voor je bericht. Dat is een hele brede vraag en ik heb meer info nodig om je goed te kunnen informeren. Je kunt al overnachten voor € 30 per nacht, je kunt ook overnachten voor € 250 per nacht ;). Bekijk eens de verschillende regiopagina’s, artikelen en pagina’s over een stad. Daar geven we vaak al verschillende tips.

Laat uw reactie achter

*