Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het openbaar vervoer op Corsica is een avontuur op zich

Heerlijk rondtrekken op Corsica, maar zonder auto of huurauto. Je wilt gebruik maken van het openbaar vervoer op Corsica, maar vraagt je af hoe dat allemaal in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten. Rijden er eigenlijk wel treinen, gaan er bussen naar de stranden of het vliegveld? Hier vind je wat antwoorden.

Trein-op-Corsica-1

Moderne treinen in het westen en noorden van Corsica

Op Corsica zijn de laatste jaren de oude treinen vervangen door moderne exemplaren van de Franse nationale spoorwegmaatschappij. Modern comfort dus, met airco en panorama ramen om onderweg van het spectaculaire uitzicht te genieten. In het zuiden van het eiland is helaas geen spoortraject, de verbinding vanuit het noorden naar Porto Vecchio is in de Tweede Wereldoorlog vernield en nog steeds niet hersteld.

Met de trein dwars door adembenemende landschappen

In het noorden en westen zijn twee trajecten, van Ajaccio naar Bastia en van Calvi naar Bastia. De treinen rijden op een smalspoor door schitterende berglandschappen met watervallen, langs adembenemende kusten en idyllische stationnetjes. De langste route van Ajaccio in het westen tot aan Bastia in het noordoosten duurt ongeveer 4 uur en de prijs van de rit is ongeveer 25 euro.

Maak er een meerdaags traject van

Je kunt ook onderweg uitstappen, bijvoorbeeld in Corte of Vizzavona en vandaar bergwandelingen maken. Bij elk plaatsje is wel een accommodatie, zoals een camping of hotel te vinden. Het is slim om op het station een ‘Carte Zoom’ te kopen, een treinpas waarmee je 7 dagen onbeperkt met de trein kunt reizen voor ongeveer 50 euro. De treinen gaan een paar keer per dag, controleer dus van te voren de tijden.

Trein-op-Corsica-2

Reizen met de bus op Corsica

Aan de toeristische oostkust is reizen met de bus extra goed geregeld door het ontbreken van een trein. Er zijn regelmatige verbindingen tussen Porto Vecchio en Bonifacio, tijdsduur een half uur. Ook gaan er regelmatig bussen naar het vliegveld en de stranden in de omgeving. De tijden zijn niet altijd betrouwbaar, controleer ze dus eerst. In de bus kun je een kaartje kopen of een voordelige strippenkaart.

Bus-op-Corsica

Openbaar vervoer op Corsica geeft binding met het eiland

Ook tussen de belangrijkste plaatsen in het noorden zijn regelmatige busverbindingen. Een voordeel van reizen met het openbaar vervoer op Corsica is dat je eerder contact maakt met de plaatselijke bevolking. Ook kun je zorgeloos van het landschap genieten zonder op de weg te hoeven letten.

Heb je het plan om Corsica met het openbaar vervoer te verkennen? Gewoon doen, de mensen daar zijn erg aardig en zullen je goed advies geven.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. Wim Bouwsema zei:

  Goedenavond,

  Is er een mogelijkheid met openbaar vervoer in het dorpje Centuri te geraken?
  Boot of bus?
  Zo ja hoe?

 2. Marie de Jonge zei:

  Leuk om te weten dat je de trein kan nemen op dit mooie eiland! Ik ga over een aantal weken op vakantie naar Corsica en kijk enorm uit naar de mooie landschappen en het warme weer. Ik ga de overige tips ook snel doornemen!

Laat uw reactie achter

*