Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Een ontspannen vakantie op Camping Le Sud Corsica in Porticcio

Camping Le Sud op Corsica is een grote en schone camping. Deze camping bevindt zich in het plaatsje Porticcio, niet ver van de stad Ajaccio. De afstand naar het strand kan je gemakkelijk te voet afleggen. Het water is kristalhelder en daarmee perfect om bijvoorbeeld te snorkelen. De camping is ideaal voor gezinnen met kinderen.

Camping-Le-Sud-Corsica-Porticcio

Camping Le Sud in het kort

Vanaf de meeste plaatsen op deze camping heb je een schitterend uitzicht over de baai. De hoger gelegen plaatsen zijn vooral geschikt voor tenten. Er zijn diverse plaatsen voor campers en caravans. Het is ook mogelijk om een bungalow te huren. De camping is een ideale uitvalsbasis voor een dagje strand, maar ook een cultureel uitstapje is een goede optie. Zo is het nog geen drie kwartier rijden naar Ajaccio.

De faciliteiten op de camping

Camping Le Sud op Corsica beschikt niet alleen over een gezellige bar en een restaurant, maar ook over een pizzeria. Daarnaast is er een supermarkt te vinden voor de meest noodzakelijke boodschapjes. Op de grote parkeerplaats kan je eenvoudig je auto kwijt.

Camping-Le-Sud-Corsica-Porticcio-2

De omgeving

Wil je de Golf van Ajaccio van heel dichtbij ontdekken? Kies er dan voor om een jetski te huren. Hiermee zie je de kust op een fenomenale wijze en geniet je tegelijkertijd van het verfrissende water. Het mooiste strand is wellicht Mare e Sole. Het zand is daar bijzonder fijn en het heldere water heeft een prachtige turquoise kleur. Er zijn vele gezellige horecagelegenheden in de buurt. Een dagje iets heel anders doen? Het waterpretpark Aquagliss biedt zowel voor jong als oud veel vertier.

Voor cultuur kan je zoals al eerder genoemd een bezoek brengen aan Ajaccio. Hier is bijvoorbeeld een mooie kathedraal te vinden, het Maison Bonaparte en een prachtige haven. Op een uurtje rijden van Camping Le Sud bevinden zich echter ook bijzondere archeologische opgravingen. Deze plaats heet Filitosa en de vondsten gaan zelfs terug tot de nieuwe steentijd. Hier zie je diverse monumenten die vroeger waarschijnlijk een religieuze functie hadden. Er zijn ook een groot aantal menhirs gevonden.

Camping-Le-Sud-Corsica-Porticcio-1

Ervaringen van andere reizigers

Er zijn op diverse sites beoordelingen te vinden van andere reizigers. Op zoover.nl scoort de camping bijvoorbeeld 4 van de 5 sterren. Hier wordt onder andere aangegeven dat de eigenaresse heel vriendelijk is en dat het sanitair goed schoongehouden wordt.

Ben jij van plan om binnenkort een bezoek aan Corsica te brengen en ben je nog op zoek naar een goed onderhouden camping met een mooie ligging? Dan is Camping Le Sud Corsica wellicht een mooie optie!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*