Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Mooiste plekjes op Corsica

Heb jij een tripje naar Corsica op de agenda staan? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de hoogtepunten van dit eiland. In dit artikel lees je meer over de mooiste plekjes die Corsica te bieden heeft. We geven je 5 voorbeelden.

Mooiste-plekjes-op-Corsica

Een sprookjesachtig stadje

Wie het silhouet van Bonifacio ziet in de vroege uren van de ochtend of tijdens de avondschemering zal begrijpen waarom dit tot de mooiste plekjes op Corsica behoort. Het stadje dat in het uiterste zuiden van het eiland ligt, bestaat uit eeuwenoude schilderachtige huisje die op de klippen zijn gebouwd. Hier voel je je weer even in het verleden en het uitzicht en de zonsopgangen en -ondergangen zijn spectaculair.

Het allermooiste strand

Corsica kent een groot aantal mooie stranden. Porto is bijzonder, omdat het omringd is door eucalyptusbossen. Het stand biedt kristalhelder ondiep water voor de enthousiastelingen op zwemgebied, maar hier kan je ook heerlijk duiken en het onderwaterleven van dichtbij bekijken. Voor wie passief van de zon wil genieten is er natuurlijk een breed zandstrand beschikbaar.

De bergen in

Natuurlijk is Corsica eigenlijk een grote rots die uit de Middellandse Zee steekt, maar ook op het gebied van rotsen is er een grote keuze voor de liefhebber van ruige natuur en het maken van foto’s. Het mooiste plekje op Corsica waar het bergen betreft, vind je bij het plaatsje Zonza. Daar zijn rotspunten te vinden die zo uit het landschap lijken te steken en die echt fotogeniek zijn. Het landschap kan concurreren met de bekende Dolomieten in Noord-Italië.

Bonifacio-kliffen

Natuurlijke schoonheid

Voor natuurschoon met de hoofdletter N hoef je op Corsica niet verder te kijken dan het mooie Scandola-reservaat. Deze ligt in de golf van Porto en wordt vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een wandeling door dit gebied van ruige schoonheid, ongerepte natuur en indrukwekkende stilte zal elke bezoeker doen beseffen dat dit niet gemist mag worden.

Terug in de tijd

Historische bezienswaardigheden bekijken tijdens een ontspannen wandeling is mogelijk in Corte, de voormalige hoofdstad van Corsica. Natuurlijk vind je hier het huis van de ouders van Columbus. Het prachtige Place Paoli is een bezienswaardigheid op zich. Het is genoemd naar vrijheidsstrijder Pasquale Paoli, van wie ook een standbeeld van is te vinden. Corte is een levendige stad dankzij de aanwezigheid van de enige universiteit op het eiland.

Haal alles uit je reis en bezoek de mooiste plekjes op Corsica!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*