Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De meest bekende bezienswaardigheden in Ajaccio

Ajaccio staat bekend als de hoofdstad van het schitterende Franse eiland Corsica. Het is zelfs de grootste stad van dit eiland en je vindt het dan ook in het departement Corse-du-Sud. Met een oppervlakte van 8.680 vierkante kilometer is er genoeg te beleven op het eiland. Toch hoef je de stad niet uit. Want Ajaccio heeft een oppervlakte van 82 kilometer.

Ajaccio-Jachthaven

De Citadel Place Foch

Tussen de Saint-André en Saint-Pierre vind je wel een hele bijzondere plaats. Een plein midden in de stad met hoge palmbomen en een belangrijke fontein. Dit historische marktplein in het centrum van Ajaccio moet je gezien hebben tijdens een reis naar Ajaccio. Het is een van de beroemdste pleinen van Nantes in Frankrijk. Want dit historische plein is al in de 18e eeuw ontworpen.

De Jachthaven

Op zoek naar een aangenaam recreatiegebied om even de drukke stad te ontvluchten? Ga dan in de vakantie naar de Jachthaven. De locatie is erg populair geworden bij veel toeristen omdat je hier lekker kan genieten van zandstranden en zonnebaden. Wat dacht je van een heerlijke wandeling over het strand en de oude jachthaven. Of ga je toch een boottocht maken naar de Iles Sanguinaires om ‘s avonds van een bloedrode zonsondergang te genieten?

Boulevard du Roi Jérôme

Een gezellig hotelletje pakken of gaan we eerst nog uit eten? Daarvoor ga je naar Boulevard du Roi Jérôme. Een straat vol leuke hotelletjes om de nacht door te brengen. Maar dat kan natuurlijk niet zonder eerst heerlijk gegeten te hebben en wat is dan prettiger om gewoon in dezelfde straat te blijven. Een gezellige sfeer maakt de avond onvergetelijk.

Ajaccio-Napoleon-met-struiken-in-de-stad

Musée d’Histoire Corse a Bandera

Iets meer leren over het eiland waar je bent is altijd leuk. Hiervoor is Musée d’Histoire Corse a Bandera opgezet. De beste plaats om alles te leren over het eiland en de geschiedenis ervan. Dan kom je zeker met leuke verhalen thuis.

Musée Marc Petit-Lazaret Ollandini

Op 18 oktober 2008 heeft de stad Ajaccio er een nieuw museum bij gekregen. Interesse? Je vindt hem op de Lazaretto François Ollandini. Want kunst blijft altijd zijn kracht behouden. Met deze reden werd er in 2005 al een tentoonstelling gehouden. Toch was dit niet voldoende voor de beeldhouwer Lazaretto en daarom is er nu een geheel museum aan gewijd.

Met al deze bezienswaardigheden in Ajaccio is het natuurlijk voor jouw geen enkel probleem meer om die vakantie in te plannen. Er is immers genoeg te doen! Boek snel een vakantie naar de gezellige stad Ajaccio en beleef het avontuur.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*