Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

La Pinède op Corsica, een camping op een ideale locatie

We krijgen vaak vragen van lezers die willen weten welke campings we kunnen aanraden. Om deze reden geven we extra aandacht aan campings die volgens ons net even iets meer te bieden hebben. Dit keer gaat de eer naar La Pinède, een uitstekende 4-sterrencamping niet ver van Calvi.

Camping-La-Pinede-Corsica-zwembad-2

Een camping op een uitstekende locatie

Hoewel La Pinède niet direct aan het stand ligt en je 200 meter moet lopen, vinden we de locatie toch een van de sterkste punten van deze camping. Zo ligt het vliegveld Calvi Sainte-Catherine slechts 3 kilometer naar het zuidoosten.

Camping-La-Pinede-Corsica-strand-calvi

Het historische centrum van Calvi ligt even ver de andere kant op. Als je wilt kun je eenvoudig over het strand naar de beroemde citadel van de stad lopen.

Camping-La-Pinede-Corsica-informatiebord

Hoewel de camping vanzelfsprekend over een winkeltje beschikt, is het ook goed te weten dat je op nog geen 5 minuten lopen een grote supermarkt vindt. Nog dichterbij ligt een station van de kleine spoorlijn die Calvi met de overige plaatsen langs dit deel van de Corsicaanse kust verbindt. Dit is ideaal voor als je uitstapjes wilt maken, maar geen eigen auto of een huurauto tot je beschikking hebt.

Voorzieningen op de camping

Het gaat te ver hier alles op te noemen, maar La Pinède beschikt onder meer over:

  • Een receptie die 24 uur per dag geopend is
  • Een restaurant, een pizzeria en een kleine supermarkt
  • Een zwembad met een bar voor drankjes en versnaperingen
  • Fitness-apparatuur om toch in vorm te blijven
  • Een team dat je helpt met bijvoorbeeld diepzeeduiken

Camping-La-Pinede-Corsica-zwembad

Voor families met kinderen is er nog Kids Club, in juli en augustus dagelijks van 10:00 uur tot 17:00 uur. Een gecertificeerde medewerker neemt je kinderen dan mee voor activiteiten op het strand, knutselworkshops of schattenjachten. Zo houd je ook wat tijd voor jezelf over.

Camping-La-Pinede-Corsica-kinderen

Accommodaties op La Pinède

Wat de accommodaties op de camping betreft heb je de keuze uit 150 schaduwrijke plekken tussen de bomen met telkens individuele elektrische aansluitingen. Schone en moderne wasserettes en sanitaire ruimtes zijn nooit ver weg.

Camping-La-Pinede-Corsica-chalet-2

Daarnaast beschikt La Pinède over 115 vakantiehuisjes met airconditioning, overdekte terrassen en parkeerplaatsen. Deze vakantiehuisjes komen in alle soorten en maten. Voor foto’s en gedetailleerde omschrijvingen raden we je aan eens op de website van de camping kijken.

Camping-La-Pinede-Corsica-stacaravan-3

Camping-La-Pinede-Corsica-chalet

Camping-La-Pinede-Corsica-stacaravan-2

Camping-La-Pinede-Corsica-stacaravan

Adresgegevens en telefoonnummer:
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Leuke camping maar het zwembad is echt VEELS te klein voor de grote van de camping. En rijinburt hoogseizoen zeker niet op de bonnefooi er heen dan bots je zeker tegen het bordje complet aan. Reserveren is een must!

Laat uw reactie achter

*