Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Îles Sanguinaires, de wilde bloeddorstige eilanden

De naam van deze begroeide rotsen in West-Corsica die een eindje van Pointe de la Parata te zien zijn, lijken afkomstig van het rode gesteente. Het woord ‘Sanguinaire’ betekent namelijk letterlijk ‘bloeddorstig’. Dat is alleen niet het geval. De werkelijke betekenis komt van het Latijnse woord ‘Sagonares Insulae’, ‘eilanden van de Golf de Sagone‘. Lees hieronder meer over Îles Sanguinaires.

Iles-Sanguinaires

Het grootste eiland is Grande Sanguinaire, ook wel Mezzumare genoemd. Je vindt er een vuurtoren uit 1840 en de ruïnes van een Genuese toren. Wie goed kijkt ziet ook de overblijfselen van een lepraziekenhuis.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

In de lente is het hele eiland wit door de bloeiende smalbladige cistus. Grande Sanguinaire wordt bewoond door aalscholvers, zilvermeeuwen en andere vogels.

Iles-Sanguinaires-2-torens

In 1863 woonde de Franse schrijver Alphonse Daudet in de vuurtoren. Hij beschreef de Sanguinaires als wilde eilanden. Volgens hem waren de eilanden bewoond door wilde geiten, Corsicaanse pony’s en een visarend.

De andere 3 eilanden zijn erg klein, niet meer dan een rots in de zee.

Iles-Sanguinaires-donker

Iles-Sanguinaires-wolken

Iles-Sanguinaires-vuurtoren

Credits foto’s: Gillyan9, Frederic Bruschet, Stéphane Tramoni, Orpinbleu en Guy Gorek
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*