Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Hutten, herbergen en chambres d’hôtes op Corsica

Corsica heeft ongeveer 16 berghutten, verschillende trekkershutten (gîtes d’étapes) en chambres d’hôtes. Ze staan vooral langs de GR20 en staan aangegeven op de IGN-kaarten. Zowel de berg- als trekkershutten zijn meestal klein met ongeveer 20 tot 50 bedden. Een douche en keuken moet je delen met andere mensen. In dit artikel lees je meer over deze accommodaties

Hutten-herbergen-en-chambres-dhotes-op-Corsica

In het hoogseizoen kan het moeilijk zijn een slaapplaats te vinden omdat je niet kan reserveren. Als je niet in één van de hutten terecht kan is er vast wel een kampeerplaats in de buurt. Berghutten zijn van juni tot september beschikbaar. Bij een paar berghutten kan je eten, kaas, varkensvlees en drinken te krijgen. Er zijn 2 jeugdherbergen op Corsica met goedkope slaapplaatsen, beide in Calvi.

Chambres d’hôtes zijn kamers die je huurt bij particulieren thuis. Het ontbijt is inbegrepen en deze kamers zijn ideaal voor als je op rondreis bent. Ook wanneer je kennis wil maken met de Corsicanen is een chambres d’hôtes een leuke plek om te overnachten.

Ontbijt-hutten-herbergen-chambres-dhotes-op-Corsica

Badkamer-in-accommodatie-in-corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*