Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Hotel Les Roches Rouges in Piana

Piana is een van de mooiste bestemmingen van Corsica. Behalve het fotogenieke dorp zelf, vind je in de omgeving populaire toeristische bezienswaardigheden zoals de Calanques de Piana en de Golf van Porto. Een interessante accommodatie om dit natuurschoon vanuit te verkennen is het meer dan een eeuw oude hotel Les Roches Rouges.

Hotel-Les-Roches-Rouges-Piana-Corsica

Meer dan eeuw terug in de tijd

Hotel Les Roches Rouges opende zijn deuren voor het eerst in 1912. Dit was een periode waarin het toerisme op Corsica net op begon te komen en gericht was op vermogende gasten. Het hotel is dan ook elegant ingericht met hoge plafonds, grote ramen en elegante eikenhouten kasten en fauteuils. Je gaat tijdens je verblijf echt terug in de tijd, maar dan wel op een goede manier.

Wij vinden het hotel vooral geschikt voor stelletjes en families met kinderen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk kamers met 3 of 4 bedden te reserveren. Wat wel opvalt zijn de badkamers. Deze zijn modern ingericht en passen misschien niet helemaal bij het nostalgische interieur, maar een groot probleem is dit niet.

Hotel Les Roches Rouges Piana Corsica balkon met uitzicht

Andere interessante feiten over hotel Les Roches Rouges zijn:

  • Met slechts 30 kamers hoef je niet bang te zijn voor massatoerisme
  • Bij het hotel vind je gratis parkeerruimte en een mooie rozentuin
  • Iedere kamer heeft een schitterend uitzicht op de Golf van Porto

Hotel-Les-Roches-Rouges-Piana-Corsica-uitzicht-op-de-bergen

Wat we ook willen noemen is het restaurant van het hotel. ‘s Ochtends kun je hier terecht voor een verfrissend Frans petit déjeuner, terwijl voor het avondeten je de keuze hebt uit typisch Corsicaanse gerechten. Denk hierbij aan een ruim aanbod van verse vis en varkensvlees uit het binnenland.

Hotel Les Roches Rouges Piana Corsica restaurant
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*