Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het weer op Corsica in juni: aangename temperatuur en weinig neerslag

Wil je naar Corsica, en vraag je je af wat de beste tijd is om naar dat mooie eiland te gaan? Overweeg dan eens de maand juni.

Haven-van-Calvi

Aangename temperaturen

Het weer op Corsica is in juni ideaal om een ontspannen vakantie te beleven. Aan de kust is de drukkende warmte van de zomer nog niet aangebroken, maar het zeewater is wel al aangenaam warm. De gemiddelde temperaturen van 25 graden in het zuidwesten en 29 graden in het noordoosten, lenen zich prima voor een vakantie aan het strand. Maar lange wandelingen over het eiland zijn met deze temperaturen ook prima te doen.

Weinig neerslag

Valt er in mei nog 40 tot 50 millimeter neerslag, in juni is dat teruggelopen tot 19 mm in het zuidwesten en 13 mm in het noordoosten. De kans dat je door een regenbui wordt overvallen, is dus erg klein.

Rust op het strand

Het weer op Corsica is in juni al heerlijk om op het strand door te brengen, maar de drukke periode is nog niet aangebroken. De meeste touristen komen pas in juli en augustus naar Corsica. In juni is het nog heerlijk rustig, je hebt het strand bijna voor jezelf.

De-populairste-stranden-van-Zuid-Corsica

Kleurrijk Corsica

De Maquis, een struikgewas dat typisch is voor het landschap op Corsica, staat in juni volop in bloei. De prachtige bloemen van deze plant nodigen uit om een wandeling over het kleurrijke eiland te maken. Een fantastische manier om dit mooie eiland te verkennen.

Alle reden dus om de maand juni uit te kiezen voor je bezoek aan het prachtige eiland Corsica.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Pierre zei:

    Hoi hoi ik zou wel iets meer in voor maatsie willen hebben over de boot oversteek naar Corsica.

Laat uw reactie achter

*