Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

In het gebied Alta Rocca word je helemaal één met de natuur

In het zuidelijk deel van Corsica vinden we het gebied met de naam Alta Rocca. Hier vloeien prachtige rotsen samen met de zee. Ben je gek op mooie natuur, dan is Alta Rocca absoluut the place to be. Je vindt er bijvoorbeeld een schitterend beschermd natuurreservaat.

In-het-gebied-Alta-Rocca-word-je-helemaal-een-met-de-natuur

Natuur en authentieke dorpjes in Alta Rocca

In het gebied liggen de vlaktes van Porto-Vecchio, Propriano en Bonifacio. Wandel je door dit zuidelijk deel van Corsica, dan kom je prachtige boomgaarden, wijngaarden en olijfgaarden tegen. Ook de bossen die je hier doorkruist hebben een magnifieke uitstraling. Het gebied is bezaaid met authentieke dorpjes, die stuk voor stuk een bezoek waard zijn.

Historische bezienswaardigheden

In dit gebied stuit je natuurlijk ook op historische bezienswaardigheden. Een goed voorbeeld hiervan is de antieke Genuese brug die vlakbij het dorpje Sainte-Lucie-de-Tallano ligt. Dit pittoreske dorpje is tegen de heuvel gebouwd en absoluut een bezoek waard. Natuurlijk wil je ook weleens een hoge berg op Corsica bekijken.

In het gebied Alta Rocca kies je dan de Monte Incudine die vanaf de top een prachtig uitzicht biedt.

Waterplezier en mooie wandelingen

Ben je met kinderen op vakantie en gek op waterplezier? Bezoek dan de Piscines Naturelles de Zoza. Deze eenvoudige watertuin ligt 4 kilometer ten noorden van St. Lucie de Tallano. Maar ook een bezoek aan het prehistorische Castellu di Cucuruzzu bij de plaats Levie is beslist de moeite waard. Je wandelt door de bossen ernaartoe. Levie ligt in het hart van het zuidelijk deel van Corsica.

Alta Rocca is een gebied waar rust en natuur op de eerste plaatst staan. Je wordt niet lastig gevallen door druk massatoerisme en geniet van de vele aantrekkelijke plekken in het gebied. Niet alleen de binnenlanden zijn hier mooi, ook de witte kliffen langs de kust bij de plaats Bonifacio zijn zeker een aanrader. Kom lekker tot rust in zuidelijk Corsica!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. M. Versteeg zei:

    Hallo. Wij hebben een prachtige vakantie gehad op Corsica. Door het lezen van het boek beleef Corsica wisten we wat we wilden bezoeken. Wij waren met de caravan en dat is goed verlopen. Wij gaan zeker nog terug, want er is zoveel te zien. Wij hebben veel gefietst, gewandeld en plaatsen bezocht.
    M.vr.gr. Monique en Jack Versteeg

Laat uw reactie achter

*