Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Figari

Figari-afbeeldingHoewel vooral bekend om het vliegveld, is Figari een van de weinige plaatsen waar je kennis kunt maken met het Corsicaanse platteland. In vergelijking tot de rest van het eiland vind je hier namelijk geen rotsachtige bergen, maar juist een aangename agrarische laagvlakte. Boek ook je vliegticket of de veerboot naar Figari via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN FIGARI
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Met het vliegveld op slechts 4 kilometer van het dorpje zelf is Figari natuurlijk uitstekend te bereiken. Met de auto vanaf de rest van het eiland kun je Figari vinden door de D859 te volgen. Deze weg verbindt de N198 langs de oostkust en de N196 langs de westkust. Figari ligt verder 20 kilometer ten zuidwesten van Porto-Vecchio en 19 kilometer ten noorden van Bonifacio (hier komt de veerboot aan).

Geschiedenis

De laagvlakte van Figari staat al sinds de tijd van de Romeinen bekend om de wijngaarden. Door het agrarische karakter heeft Figari zich nooit kunnen ontwikkelen tot een echte stad. Sinds de aanleg van het vliegveld in 1975 krijgt de gemoedelijke streek steeds meer aandacht van nieuwsgierige toeristen.

Typisch Corsicaans huis in Figari

Huis-in-Figari

Figari bezienswaardigheden

Figari is vooral geschikt voor mensen die volop willen genieten van het rustgevende Corsicaanse platteland. Toch zijn er in het dorpje zelf en de omgeving een aantal attracties te ontdekken die je niet mag missen:

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.276
Vliegveld: Ja, Aéroport Figari-Sud Corse (4 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Porto-Vecchio (20 km)

Strand bij Figari

Strand-bij-Figari

Klimaat

Figari kent een klimaat dat typisch is voor het zuiden van Corsica. Dat betekent dus lange, warme zomers met af en toe de verfrissende invloed van de mistral, een koele wind vanaf het Franse vasteland. Het voor- en najaar en in het bijzonder de winter zijn een stuk kouder en natter.

Plattegrond

Op de kaart hieronder zijn naast het vliegveld en het dorpje zelf ook enkele andere bezienswaardigheden gemarkeerd. Zoom uit om te zien waar op het eiland Figari te vinden is.Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.