Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Een stacaravan op Corsica, tips en mogelijkheden

Een stacaravan huren is een uitstekende manier om van het zonnige Corsica te genieten. Het biedt meer comfort dan een kleine caravan of tent, terwijl je toch van de campingsfeer en de vrije natuur blijft genieten. In dit artikel vertellen we je daarom meer over de mogelijkheden van een stacaravan op Corsica.

Stacaravan-op-Corsica

BEKIJK STACARAVANS OP CORSICA

Waarom een stacaravan huren?

Een stacaravan is groter dan een normale caravan, blijft doorgaans op dezelfde locatie staan en is in de meeste gevallen aangesloten op de waterleiding en het elektriciteitsnet. Hierdoor heeft het veel weg van een klein vakantiehuis. We hebben hieronder nog een aantal andere voordelen van het huren van een stacaravan voor je op een rijtje gezet.

  • Een stacaravan biedt meer comfort dan een gewone caravan
  • Doordat je zelf geen caravan meeneemt, is de reis naar Corsica gemakkelijker
  • In tegenstelling tot bijvoorbeeld een appartement, behoud je toch de unieke campingsfeer
  • Je bent goedkoper uit dan met een hotel of vakantiehuisje

Verschillende soorten stacaravans

Je zult tijdens het boeken merken dat er op de campings van Corsica vaak verschillende soorten stacaravans aanwezig zijn. Zo zijn er kleine stacaravans met slechts 1 slaapkamer en een slaapbank, terwijl de grotere modellen zelfs over 3 slaapkamers met comfortabele bedden kunnen beschikken. Afhankelijk van het prijskaartje, is het in de meeste gevallen ook mogelijk een stacaravan met volledig ingerichte keuken en badkamer te huren.

Aanwezige faciliteiten

Afgezien van het aantal slaapkamers en de wel of niet aanwezige keuken en badkamer, raden we je ook aan naar de aanwezige faciliteiten te kijken. Denk dan bijvoorbeeld aan tuinmeubilair om lekker buiten te kunnen zitten, een barbecue, parasol en eventueel airconditioning. Mocht dit alles niet standaard aanwezig zijn, kijk dan naar de mogelijkheden deze op de camping te huren.

Matrassen, dekens, kussens, een gasfornuis om te koken en een koelkast zijn in de meeste stacaravans aanwezig. Er wordt dan wel van je als gast verwacht je eigen beddengoed en kookgerei mee te nemen.

Stacaravan-op-Corsica-voorbeeld-2

Faciliteiten op de camping

Behalve zaken die met de stacaravan te maken hebben, moet je niet vergeten om te kijken naar de voorzieningen van de camping zelf en de locatie. Is het bijvoorbeeld ver naar een supermarkt, het strand of de bergen? We raden je daarom aan eens naar onze kaart van Corsica te kijken om een indruk te krijgen van wat er zoal in de omgeving te doen is.

Tips om te boeken

Wil je graag een stacaravan op Corsica boeken? We raden je dan aan om bij één van onze aanbieders te kijken. Dit zijn stuk voor stuk betrouwbare aanbieders waar talloze vakantiegangers je reeds voorgingen. Uiteraard is het ook mogelijk naar particuliere verhuurders op zoek te gaan. Let in dat geval wel op zaken zoals de hoogte van de borg en de huurprijs van eventuele accessoires.

BEKIJK STACARAVANS OP CORSICA

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies. Ben je tenslotte op zoek naar bijvoorbeeld een hotel of een vakantiehuisje, kijk dan eens op onze pagina met alle accommodatiemogelijkheden op Corsica.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*