Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Een autovakantie naar Corsica

Altijd al op vakantie willen gaan naar het prachtige Corsica? Misschien is een autovakantie naar Corsica iets voor jou. In dit artikel bespreken wij de mogelijkheden, bijvoorbeeld de keuze voor een accommodatie, en enkele belangrijke zaken wanneer je hiervoor kiest.

Een-autovakantie-naar-Corsica

ZOEK VEERBOOT NAAR CORSICA

De ideale autovakantie boeken

Het begint allemaal bij het boeken. Diverse reisorganisaties bieden een autovakantie naar Corsica aan, waarbij je de hele reis kan laten verzorgen. Het is ook mogelijk een eigen accommodatie te boeken indien hier je voorkeur naar uitgaat. Online is er enorm veel aanbod. Die kan je boeken om tijdens de lange auto reis even te overnachten.

Zo is het mogelijk om op eigen tempo naar Corsica te reizen waarbij je zelf kunt bepalen wanneer je vertrekt en op welke manier je naar Corsica rijdt.

Benodigdheden voor de autovakantie naar Corsica

Zorg ervoor dat de auto voordat de lange reis naar Corsica begint een nakijkbeurt heeft gehad. Met een goed onderhouden auto zal je minder snel voor verrassingen komen te staan. Zo kan je zorgeloos en veilig de weg op. Je kunt ook zelf je auto controleren op enkele punten, denk aan bandenspanning, koelvloeistofpeil, motoroliepeil, ruitensproeiervloeistof en de verlichting van de auto.

Daarbij zijn enkele praktische zaken handig om mee te nemen in de auto. Stel dat je te maken krijgt met pech, of zelfs een ongeval, dan kun je alles netjes regelen. Denk er dus goed aan om je autoverzekeringsgegevens mee te nemen, de groene kaart van de auto, het kentekenbewijs, de wegenwachtgegevens en de ziektekostenverzekeringpas.

Tenslotte is het van belang de bagage veilig op te bergen. Het beste is om alles in de kofferbak te vervoeren en zorg daarbij voor zo min mogelijk losse spullen in de auto. Je wilt niet dat deze spullen door de auto heen vliegen wanneer je plots moet remmen of te maken krijgt met een ongeval. Leg zware dingen altijd onder in.

De reis naar Corsica met de auto

Om in Corsica te komen met je eigen auto zijn er twee verschillende routes. Het is mogelijk om via Frankrijk te reizen, maar ook via Italië.

Een-autovakantie-naar-Corsica-foto

Wanneer je in West-Corsica moet zijn, is het aan te raden de Frankrijk route te nemen. Dit is de populairste route onder de vakantiegangers naar Corsica. Via België reis je naar de Franse kust waarbij je vanaf Marseille, Toulon of Nice de veerboot kan nemen naar Corsica. Afhankelijk van de plek waar je opstapt, zal de reistijd ongeveer 20 uur bedragen inclusief de tocht met de veerboot.

Het is ook mogelijk om via Italië te reizen. Deze route gaat door de Alpen en bij aankomst in Italië kun je vanaf Vado Ligure, Genua of Livorno de veerboot nemen. Dan bedraagt de totale reistijd ongeveer 19 uur. Deze route is in het algemeen sneller dan de Frankrijk route.

Lees ons uitgebreide informatie over deze twee routes en met je eigen auto naar Corsica. Ook de veerboot moet je vooraf regelen en boeken. Vergeet dit dus niet! Op onze pagina ‘overtocht naar Corsica‘ tonen we uitgebreide mogelijkheden.

Aanraders voor je autovakantie naar Corsica

Als laatste nog een paar tips voor je autovakantie naar Corsica. Bij aankomst in Corsica, is het zeker de moeite waard om de prachtige kustgebieden en het noorden van Corsica te bezoeken. Cap Corse (de kust ten zuiden van Bastia), Calvi, Ajaccio, Bonifacio en Porto-Vecchio beschikken over zeer mooie en diverse kustgebieden waar je heerlijk kunt genieten.

Ook in het noorden tussen St.-Florent en L’Île Rousse vind je een prachtig kustgebied en prachtige bezienswaardigheden, zoals het kustwandelpad (Sentier des Douaniers). Verder mag je de vissersdorpjes, jachthavens, zandstranden, gezellige terrasjes en ga zo maar door niet overslaan.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*