Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Duik het nachtleven van Corsica in!

Corsica staat niet bekend om het eiland waar je flink kan stappen. Daarvoor moet je echt aan de Spaanse kust zijn. Toch zijn er wel discotheken en clubs waar je ‘s avonds kan genieten van een drankje. Vooral in de steden Porto-Vecchio, Bastia, Ajaccio, Porticcio, Calvi en Propriano kan je een lekkere cocktail krijgen. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Discotheek

Discotheken

Één van de bekendste clubs van het eiland is La Via Notte aan de zuidkant van Porto-Vecchio. Deze club, waar veel tieners komen, heeft in juli en augustus internationale dj’s. Je kan ook de openluchtdisco Le Rancho Club bezoeken. Le Velvet is de populairste club van Bastia waar veel jonge twintigers komen. Ook L’Apocalypse in Buguglia en Noche de Cuba zijn goede clubs. In de laatste komen vooral liefhebbers van Cubaanse muziek.

La Place in Ajaccio is een chique privéclub met allerlei muzieksoorten. Hotspots in Porticcio zijn Le Blue Moon en Le Cabanon, met de nieuwste muziek en cocktails. In Calvi heeft La Camargue een dansvloer in de openlucht en een zwembad. Ongeveer 5 km van het centrum bevindt zich L’Acapulco.

De disco van Propriano is Le Midnight, hier kan het in de zomermaanden erg druk zijn.

Openlucht-discotheek-porto-vecchio

Cafés, wijn- en pianobarren

Als je niet van clubs en discotheken houdt en liever rustig een cocktail drinkt aan het water, dan zijn er genoeg cafés waar je heerlijk kan ontspannen. In Bastia zijn de meest geliefde cafés rond het gebied van Vieux Port en de wijk Port Toga. Dit gebied verandert in de zomer in een enorm voetgangersgebied. De tafels staat hier bijna in het water.

Tot de populairste plaatsen behoren Le Café de la Place, Le Cézanne Café, Aiba, Le Pub O’Connors en Café Wha!. Ook Le Bouchon, een wijnbar, wordt veel bezocht. Hier kan je genieten van live muziek en een goede wijnkaart waar je per glas of per fles kan bestellen en kan genieten van lekkere salades en sandwiches.

Drankje-club51-corsica

In Ajaccio zijn de pianobarren Le Privilége en Le Temple du Jeu een absolute aanrader. Calvi heeft de historische pianobar in de citadel Chez Tao wat echt een bijzondere plek is. Wil je liever tot midden in de nacht wat drinken? Dan kan je naar pianobar Le Rocher, zij zijn tot 3 uur ‘s nachts geopend.

Tot de hotspots van Porto-Vecchio behoren La Canne á Sucre en La Taverne du Roi. Hier treden vaak jazz artiesten op.

Dit zijn een aantal voorbeelden van gezellige plekken op Corsica. Heb jij nog een andere tip waar je heerlijk kan genieten van een drankje in de avond?

Discotheek-zaal
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*