Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Désert des Agriates en het strand van Saleccia

In het noorden van Corsica, tussen L’Île Rousse en St.-Florent in, vind je een groot beschermd natuurgebied dat bekend staat als Désert des Agriates. Het kenmerkt zich door met maquis begroeide en rotsachtige heuvels. Ook vind je er het strand van Saleccia dat een van de mooiste van Corsica is.

Strand van Saleccio Corsica

Een van de mooiste stranden van Corsica

Een blik op de foto verraadt meteen waarom we het strand van Saleccia een van de mooiste van Corsica noemen. Het is meer dan een kilometer lang en bestaat uit zeer fijn zand. Als een van de weinige stranden van Corsica vind je hier bovendien een aantal duinen.

Omdat Désert des Agriates een beschermd stukje natuur is, vind je direct aan het strand geen restaurants of andere toeristische voorzieningen. Hiervoor moet je enkele honderden meters landinwaarts lopen, waar je een kleine camping vindt. Het voordeel is dat je aan het strand perfect kunt genieten van de ongerepte natuur.

Ook de rest van Désert des Agriates bied je veel natuurschoon. Zo vind je aan het westelijke uiteinde van het strand een klein moeras. Nog weer iets verder beginnen de uitlopers van de Serra di Tenda, een van de grotere bergmassieven in het noorden van Corsica. Wil je graag wandelen? Volg dan het wandelpad langs de kust.

Désert des Agriates corsica

Hoe bereik je het strand?

Désert des Agriates en dan vooral het strand van Saleccia zijn lastiger te bereiken dan veel andere bezienswaardigheden op Corsica. Het nadeel hiervan is dat je langer in de auto zit, maar het voordeel is dat er minder andere toeristen zijn.

Vanaf St.-Florent kun je de D81 naar het westen volgen. Na 12 kilometer vind je dan de afslag voor Plage de Saleccia. Hierna is het nog bijna 40 minuten over een slingerende bergweg tot aan het strand. Kom je uit de richting van L’Île Rousse? Neem dan eerst de N1197 en daarna de D81.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*