Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De mooiste plekken op Corsica

Toegegeven, het is lastig de mooiste plekken van Corsica te kiezen. Iedereen die het eiland bezocht heeft weet dat er namelijk heel veel mooie plekken zijn. Toch hebben we hieronder een overzicht gemaakt van plaatsen en bezienswaardigheden waarvan wij vinden dat ze je net even wat meer bieden.

De-mooiste-plekken-op-Corsica-de-Golf-van-Porto

De mooiste natuur van Corsica

Voor de mooiste natuur van Corsica hoef je niet verder te kijken dan de Golf van Porto. In het noorden wordt deze begrensd door het spectaculaire Scandola-reservaat en in het zuiden door de minstens zo indrukwekkende Calanques de Piana.Samen met de iets kleinere maar ook indrukwekkende Golf van Girolate staat dit hele gebied vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is dan ook een attractie van wereldformaat die je bij een bezoek aan Corsica absoluut niet mag missen.

De mooiste stad van Corsica

Ajaccio, Bastia en Calvi zijn stuk voor stuk schitterende steden, maar Bonifacio in het uiterste zuiden van het eiland springt er toch net iets bovenuit. Wanneer je voor het eerst de eeuwenoude huisjes bovenop de hoge klippen aanschouwt, zul je begrijpen waarom we het een van de mooiste plekken op Corsica vinden.

Calvi-mooiste-plekken-op-Corsica

Het mooiste strand van Corsica

Palombaggia is het bekendste strand van Corsica en dat is niet zonder reden. Dit 2 kilometer lange strand iets ten zuidoosten van Porto-Vecchio kent namelijk fijn wit zand, prachtige pijnbomen en het ligt ingeklemd tussen rotsen die een roze gloed afgeven in het zonlicht. Voor ons is dit daarom het mooiste strand van Corsica.

De mooiste bergen van Corsica

Corsica kent veel ruige bergen. De Aiguilles Bavella, oftewel de Naalden van Bavella niet ver van het plaatsje Zonza, kunnen zonder meer tot de mooiste van het eiland gerekend worden. Deze zo uit het landschap stekende rotspunten zijn bijzonder fotogeniek en lijken op de veel bekendere Dolomieten in het noorden van Italië.

Aiguilles-Bavella
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Hallo.
    Weet iemand of je op verantwoorde wijze de weg van Ajjacio naar Sagone kunt rijden met auto en caravan.
    De berichtjes hierover zijn nogal uiteenlopend.
    mail me of app me ..0614358906
    Dank je wel

Laat uw reactie achter

*