Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De mooiste bezienswaardigheden in Porto-Vecchio

De stranden in de buurt van Porto-Vecchio behoren tot de meest bezochte van Corsica. Wil je ook eens in een stad kijken en vind je Ajaccio en Bastia te ver weg? Lees dan hieronder ons overzicht van de mooiste bezienswaardigheden in Porto-Vecchio!

Porto-Vecchio-vanaf-een-afstand

De citadel van Porto-Vecchio

De belangrijkste attractie van Porto-Vecchio is de op een heuvel gebouwde citadel van de stad. Deze stamt uit de 16e eeuw en kent tal van oude gebouwen, fortificaties en nauwe steegjes. Erg leuk om te verkennen!

De oude Genuese haven

Aan de voet van de heuvel ligt de haven van Porto-Vecchio. Hoewel minder indrukwekkend dan de haven van Bastia, is het zeker de moeite waard eens langs de kade te lopen waar zich nu winkels en restaurants bevinden.

Palombaggia-Porto-Vecchio

De kerk van Saint Jean-Baptiste

De kerk van Saint Jean-Baptiste is de belangrijkste van de stad en werd gebouwd in de 19e eeuw door migranten uit Quenza, een bergdorp 40 kilometer naar het noordwesten. De kerk is bijna identiek aan die van Quenza.

De sfeervolle Place de la République

De bovengenoemde kerk staat aan de zuidzijde van de Place de la République, een plein dat vooral ‘s avonds tot leven komt. Neem hier plaats op een van de terrasjes, of bekijk de Bel Ombra. Dit is een tropische boom die hier in 1901 geplant werd.

Place-de-la-Republique-Porto-Vecchio

Oude Genuese verdedigingstorens

Net iets buiten Porto-Vecchio kun je tenslotte 4 Genuese verdedigingstorens uit de 16e eeuw bekijken. Ze bevinden zich aan de stranden van Fautea, Pinarellu, St. Cyprien en Benedettu.

Porto-Vecchio-vanaf-een-afstand-en-kerk
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. D'hondt Joeri zei:

    Ik zou graag de trein en bus regelingen hebben voor de zomer van 2016.
    Ik ga de GR 20 doen en zou vertrekken vanuit Calenzana. Vliegtuig land wel in Figari.

    MVG. Joeri

  2. joannes johnny maes zei:

    ik kom al 50 jaar naar Corsica, en vindt het mijn tweede vaderland, ik keer er toch zo graag terug, zeker mooi Porto-vecchio en BONIFACIO niet alleen de blauwe zee, ook de bergen en de schilderachtige rivieren, met hun strandjes, en het lekker eten in die dorpjes, en die voortreffelijke wijnen en hun myrte, zalig.

Laat uw reactie achter

*