Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De kathedraal van Ajaccio

De aan de Maagd Maria gewijde kathedraal van Ajaccio is in 1582-1593 door Giacomo della Porta gebouwd in Venetiaanse renaissancestijl, maar heeft ook barokelementen. De simpele gevel staat in contrast met het mooie interieur. Lees alles over deze bezienswaardigheid in dit artikel. 

De-kathedraal-van-Ajaccio

De gevel is veel somber in vergelijking met het uitbundige interieur met veel kleuren van marmer en vergudsel. In juli 1771 is Napoleon hier gedoopt. Toen was hij 2 jaar oud. De eerste kapel links heeft een schilderij van Eugène Delacroix met als naam Madonna van het Heilige Hart.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

De volgende kapel bevat een indrukwekkend 18de-eeuws Mariabeeld. Deze kapel is ook gewijd aan Onze-Lieve-Vrouwe van Genade, de beschermheilige van Ajaccio.

De-kathedraal-van-Ajaccio-orgel-in-het-centrum

Het hoge altaar van wit marmer met zwarte gedraaide zuilen is in 1811 geschonken door Elisa Bacciochi. Dit is Napoleons zus en prinses van Lucca en Piombino.

De-kathedraal-van-Ajaccio-met-straat-ervoor

Credits foto’s: AnthonyR2010, Claude Balvani en Kenneth Cole Schneider
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*