Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Cultuur op Corsica: Ajaccio en Bastia in 3 minuten (video)

Corsica is een prachtig eiland met veel historie en culturele bezienswaardigheden. Ajaccio is bijvoorbeeld niet alleen de hoofdstad van Corsica, het is ook de grootste stad op het eiland en de geboorteplaats van Napoleon. Je krijgt in de video een indruk van de bezienswaardigheden in Bastia, Ajaccio, Musée Fesch en Calanques de Piana.

De haven van Ajaccio

Bastia: kleurrijke huizen aan zee

Bastia is een stad met een eigen charme die te ontdekken is in de citadel en het oude centrum. Loop door de nauwe steegjes die je doet denken aan (oude) Italiaanse dorpen. De ontwikkeling en welvaart van Bastia is te danken aan Genua. Drink een lekker bakje koffie op Place St. Nicola of struin de zondagsmarkt af.

Bastia Corsica - Vieux portDe belangrijkste bezienswaardigheden in Bastia zijn:

 • Citadelle
 • Chapelle St-Roch
 • Jardin Romieu
 • Oratoire de l’Immaculee
 • PLace du Marche
 • Place St-Nicolas
 • St.-Charles
 • Vieux Port

Bekijk onze speciale pagina over Bastia.

BEKIJK HET AANBOD

Ajaccio: stad met mediterrane uitstraling

Ajaccio is de grootste stad en vormt het politieke pompende hart van Corsica. Je vindt er de moderne groene lanen, smalle straatjes en authentieke open lucht cafes. De wegen vanuit Ajaccio lopen door tot de heuvels die je een prachtig uitzicht bieden op het water en de citadel.

De stad is beroemd geworden door de geboorte van Napoleon Bonaparte op 15 augustus 1769. Maison Bonaparte is het huis waar Napoleon is geboren en nog steeds te bezoeken.

Ajaccio Corsica - CitadelNog meer bezienswaardigheden in Ajaccio die de moeite waard zijn:

 • Citadel
 • Ajaccio Cathedral
 • St.-Erasme
 • Rue Bonaparte
 • Place Foch
 • Chapelle Imperiale

Bekijk onze speciale pagina over Ajaccio.

Musée Fesch en Calanques de Piana

In de video krijg je kort Palais Fesch te zien. De oom van Napoleon liet dit paleis in 1872 bouwen. Hier vind je de belangrijkste, op het Louvre na, verzameling van Italiaanse schilderijen. Aanschouw tijdens je bezoek de 13e – 17e eeuwse Italiaanse kunst.Calanques de Piana - Corsica

De kelder staat in het teken van Napoleon. Hier vind je beelden en schilderijen van de oude keizer. Als kunstliefhebber mag je dit niet missen!

Calanques de Piana staat niet voor niks op de UNESCO-lijst. De vele granietformaties veranderen gedurende de dag op bijzondere wijze van kleur, van goud naar roze. De rotsen bevatten verschillende vormen. De wind en het water hebben ze zo gevormd. Bekijk de hondenkop, schildpad en arend.

BEKIJK HET AANBOD

Cultuur op Corsica: bekijk de video

Tekst en afbeeldingen geven je een kleine indruk van de cultuur op Corsica. Maar een video is beter. De mensen van mijnfrankrijkgids.nl hebben een video van 3 minuten gemaakt waarbij ze je een indruk geven van Ajaccio, Bastia, Musée Fesch en Calanques de Piana. Hiermee krijg je een idee hoe deze bezienswaardigheden er in het ‘echt’ uitzien.

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

Heb je nog vragen of is er iets niet duidelijk? Laat dan een reactie achter of neem contact met ons op.

Vond je dit artikel nuttig? Dan zouden wij het erg waarderen wanneer je dit wil delen via social media. Alvast bedankt!

About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*