Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Is Corsica veilig?

We krijgen vaak de vraag: is een vakantie naar Corsica wel veilig? Ja, dat is het zeker. Corsica is een rustig en veilig gebied voor toeristen. De bevolking is gastvrij, want ze weten dat toeristen zorgen voor inkomsten en bijdragen aan de economie op het eiland. Ongeregeldheden zijn niet richting toeristen bedoeld. In dit artikel lees je meer over de veiligheid op Corsica. 

Veiligheid-op-Corsica

Soms zijn er wat problemen op Corsica, maar dat is het werk van een handjevol extremisten van Corsicaanse onafhankelijkheidsbeweging. Voor zowel mannen als vrouwen is veiligheid geen probleem. De extremisten vormen geen gevaar voor toeristen. Wie door de straten van het eiland loopt ziet de hoeveelheid graffiti die het toonbeeld zijn van de Corsicaanse onafhankelijkheid.

Gevaarlijke of schadelijke incidenten gebeuren niet vaak op Corsica. Toeristen, ook alleen reizende vrouwen, hebben geen problemen met de lokale bevolking.

Een aantal gewelddadige gebeurtenissen in de afgelopen tijd is het werk van de onafhankelijkheidsbeweging. Dit heeft geleid tot verschillende terroristische acties. Het extremisme wordt steeds minder en de acties hebben zich nooit gericht op toeristen.

Corsica-graffiti

Natuurlijk moet je wel voorzichtig zijn. Ons advies is om je niet te mengen in verhitte discussies en je afzijdig te houden van demonstraties op Corsica. Soms kunnen deze demonstraties vervelende gevolgen hebben.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*