Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsica, het eiland voor de meest diverse zomervakantie

Corsica, een eiland om meteen verliefd op te worden. Geen wonder dat de vakantieganger dit eiland roemt om zijn schoonheid. Het is een bestemming die steeds vaker door Nederlanders wordt gekozen en eigenlijk is dat ook niet gek. Want Corsica is gewoon een schitterend Frans eiland waar ongedwongenheid, liefelijkheid, indrukwekkende bezienswaardigheden en vooral veel sfeer centraal staat.

Corsica-het-eiland-voor-de-meest-diverse-zomervakantie

Corsica ontdekken

Corsica is opgedeeld in Haute-Corse en Corse-du-Sud. De tweede bestaat pas sinds 1976 en dat is precies het jaar waarin de delen zijn opgesplitst. De hoofdstad van het eiland is Ajaccio. Je vindt het halverwege de westkust in de schitterende Golf van Ajaccio.

Het gedeelte Haute-Corse heeft ook een eigen hoofdstad, Bastia. Een stad met nauwe straatjes wat een bezienswaardigheid vormt voor iedere vakantieganger.

Italiaanse invloeden en volop natuur

Zelfs Italiaanse invloeden zijn hier duidelijk merkbaar, maar daar willen de Corsicanen eigenlijk niet veel van weten. Het zijn natuurlijk niet voor niets Corsicanen! De meeste mensen gaan op zomervakantie naar Corsica voor de natuur. Toch hoef je geen natuurmens te zijn, want aan het strand liggen of leuke steden bezoeken is ook mogelijk.

Dus lui of actief? Het kan gewoon allebei in een zomervakantie naar Corsica.

Corsica-het-eiland-voor-de-meest-diverse-zomervakantie-kerk-in-het-binnenland

Stranden

Corsica wordt ook wel le de beauté genoemd. Het eiland van de schoonheid. Natuurlijk is dat niet voor niets want met hoge rotspartijen kliffen in verschillende kleuren maken de kustlijn tot een droombeeld. Dat betekent dus ook heel veel mooie stranden en omdat het een eiland is, zijn die al snel op loopafstand te bereiken.

Strand-van-Palombaggia-bij-Porto-Vecchio

Kleine dorpjes

In het binnenland vind je watervallen, rustige meren en vooral dichte bossen. Daarnaast staat het eiland bekend om haar historische schatten en schattige kleine dorpjes. Als je de cultuur wilt proeven zijn die dorpjes zeker een bezoekje waard.

Eten en drinken

Al klaar voor de uitstekende keuken van Corsica? Ze staat namelijk bekend om de heerlijke kazen die op het eiland zelf worden gemaakt. Een mooi voorbeeld is Brocciu. een kaas die op ricotta lijkt en in veel Corsicaanse gerechten wordt toegepast. Ook de wijnen worden op het eiland verbouwd. Bierliefhebber? Dan moet je zeker de Pietra proberen. Een lekker biertje met kastanjemeel.

Een actieve vakantie

Ook voor alle actieve vakantiegangers is Corsica interessant. Van zwemmen tot wandelen in de hoge bergen en diepe dalen. Of misschien toch klimmen?

Petreto-Bicchisano-bergen

Dat belooft een afwisselende zomervakantie naar Corsica te worden! Een actieve vakantie met mooie wandelingen in de natuur om vervolgens tot rust te komen aan de kust. Uitgerekte zandstranden, blauw water en vergeet natuurlijk niet de lekkernijen van dit eiland te proeven.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Frans Jacobs zei:

    Is er op Corsica ook een glasblazerij te vinden?

Laat uw reactie achter

*