Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Citadel van Corte

Citadel-van-Corte-toegang

De citadel heeft een rijke geschiedenis en werd al in 1419 omgevormd tot een echt fort. Na vele jaren van verschillende overheersers werd de citadel het symbool voor de onafhankelijkheid van Corsica. Laten vestigde Pascal Paoli hier de eerste universiteit van het eiland.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Toen de Fransen Corsica in 1769 bezetten, werd de citadel militair terrein. Nu vind je er het toeristenbureau, een museum, een kunstinstituut en veel historisch archieven. Op het bovenste niveau ligt het kasteel. De Nid d’Aigle is de hoogste toren en kijkt uit over de dalen van de Restonica en de Tavignano.

Nog niet te lang geleden is de kantelen hoog aan de westkant van de citadel gerestaureerd. Hieronder volgen de verschillende gebouwen die op het terrein te vinden zijn.

Citadel-Corte-in-de-avond

Het kasteel

In 1419 bouwde Vincentello d’Istria dit gebouw op het zuidelijkste puntje op de rots. Dit is het oudste deel van de citadel.

Ingang van de citadel

De toegangspoort is sober en is een eenvoudige boog met een timpaan.

De bastions

De bastions zijn gebouwd volgens de militaire architectuur van de late 18e eeuw. De grote kazematten en terrassen boden plaats aan geschut dat de citadel vrijwel onneembaar maakte.

Citadel-Corte-toegangsdeur

Musee de la Corse

Dit museum heeft een mooie collectie kunst. Het belangrijkst zijn de voorwerpen die abt Louis Doazan sinds de jaren vijftig heeft verzameld. Er zijn verschillende relikwieën van de geschiedenis van het eiland. Van de kostuums van de broederschap tot werktuigen.

Erg interessant zijn de cellen waar de bezoekers kunnen luisteren naar de traditionele religieuze en wereldwijde muziek van de regio.

Musee-de-la-Corse-in-Corte

Op de eerste verdieping zijn tijdelijke tentoonstellingen en het museum organiseert er ook concerten met typische Corsicaanse muziek. De toren Nid d’Aigle met zijn prachtige uitzicht is te bereiken na een korte wandeling als je door de deuren op de eerste verdieping naar buiten gaat.

Overzicht-stad-Corte-met-citadel

Handige informatie
Telefoonnummer: 0495 452 545
Openingstijden: Half juni t/m half september: dinsdag t/m zondag geopend
November t/m mei: dinsdag t/m zaterdag geopend
Gesloten: Eerste 2 weken van januari, 1 mei, 24 december en alle feestdagen