Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Bezienswaardigheden in Corte, een bruisende studentenstad

Ver weg van de toeristische centra en de lange stranden vind je het idyllische stadje Corte. Bekend om de hoog boven de stad uittorende Citadel, met een verbluffend uitzicht over het berglandschap, vind je veel bezienswaardigheden in deze stad. Van een mooi berglandschap tot een bruisend centrum. Lees meer hieronder.

Corte-bezienswaardigheden-de-stad

Corte ligt in het midden van het eiland Corsica. Het vliegveld van Bastia ligt op ruim 50 kilometer afstand en ook de vliegvelden van Ajaccio en Calvi liggen gunstig om Corte te bezoeken. Omdat het openbaar vervoer niet goed geregeld is, is een auto wel handig om de stad en omgeving te verkennen.

De Citadel is een absolute topattractie

De topattractie van Corte is de Citadel. Al op de weg naar het stadje toe, zie je het hoog boven de stad uittorende kasteel liggen. Volgens de overlevering gebouwd in 1419 door Vincentello d’Istria. De citadel ligt op 400 meter hoogte en is een imposante verschijning. Vanuit de drie torens maak je kennis met steeds weer een ander deel van het eiland. De uitkijktorens volgen de 3 belangrijkste rivieren van Corsica, de Tavignano, de Restonica en de Orta rivier.

Corte-bezienswaardigheden-de-stad-in-het-donker

Corte is militair belangrijk

Door de centrale ligging is Corte militair gezien altijd een belangrijke stad op Corsica geweest. Met de bouw van het fort had het leger een uitkijkpost in handen waarmee ze het hele eiland kon controleren.

Het kasteel speelt een centrale rol in de geschiedenis van het eiland. Anno 2014 is het kasteel een van de trekpleisters van Corte. Via steile trappen langs de muur van het kasteel kom je op een uitkijkplaats met een adembenemend uitzicht over het eiland en de stad Corte. Regelmatig worden evenementen georganiseerd waarbij het kasteel centraal staat. Studenten zorgen voor een bruisend centrum.

Corte-bezienswaardigheden-balkon

Via de trappen kom je in het oude centrum van Corte terecht. Dit stadje heeft de enige universiteit op Corsica binnen de gemeentegrenzen. Studenten geven Corte dan ook een bruisend karakter.

De pleinen Place Paoli en Place Gaffori

Op de twee centrale pleinen, Place Paoli en Place Gaffori, vind je gezellige restaurants en terrassen. Beide pleinen zijn vernoemd naar Corsicaanse vrijheidsstrijders. Pasqual Paoli was de grondlegger van de onafhankelijkheid en de grondwet van Corsica.

Corte-bezienswaardigheden-Place-Saffori

Ook generaal Jean-Pierre Gaffori wordt met een eigen plein geëerd. Op Place de Gaffori staat, voor het huis waar Gaffori geboren is, een standbeeld.

Museum over ontstaan van Corsica

Niet ver van Place de Gaffori ligt de kerk van de aankondiging. Door het mooie altaar en het orgel is de kerk populair bij toeristen. Momenteel herbergt de in de 17e eeuw gebouwde kerk het broederschap Sainte-Croix.

In een oud gebouw van het Vreemdelingenlegioen in Corte is sinds 7 jaar het Museum van Corsica gevestigd. De tentoongestelde voorwerpen vertellen het verhaal over het ontstaan van het eiland en hoe de bevolking de afgelopen decennia heeft geleefd. Aan de hand van maquettes, boeken en voorwerpen komen het toerisme, de industrie en de landbouw aan bod.

Corte-bezienswaardigheden-bakkerij

Al met al herbergt de stad een opvallend aantal belangrijke bezienswaardigheden in Corte. De stad is een bezoek dan ook meer dan waard.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*