Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Bezienswaardigheden Bastia: nog van onontdekte schoonheid

In het noorden van Corsica ligt Bastia, de 2e grootste stad van het eiland. Door het gezellige centrum met de karakteristieke oude haven, de mooie kerk en andere bezienswaardigheden in Bastia is de stad een populaire bestemming voor toeristen. Ook het prachtige berglandschap en de ligging in het noorden van Corsica, niet ver van mooie stranden, maakt Bastia erg gewild.

Basta-stad-Corsica

Place du Marché vol activiteiten

Middenin het centrum van Bastia vind je Place du Marché. Dit karakteristieke plein wordt omgeven door historische gebouwen waaronder de Hôtel de ville van Bastia. Lokale ondernemers verkopen zelf verbouwde groenten en fruit en specifieke Corsicaanse producten. Plaatselijke kunstenaars proberen hun artistieke werken aan de man te brengen.

Op het plein worden 6 dagen per week markten gehouden. Op de gezellige terrassen bij de bars en restaurants op het plein kun je genieten van de bedrijvigheid en het mooie weer. Onder het plein is een parkeergarage gemaakt.

Vieux Port met luxe boten en ferry’s

De oude haven van Bastia, beter bekend als Vieux Port, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Achter de haven beland je in een wirwar van kleine gezellige straatjes met leuke winkels en barretjes. Ook wel Terra Vecchia genoemd.

Vieux-Port-Bastia-veerboot

De oude jachthaven is gebouwd vanaf de 15e eeuw, op bevel van koning Lodewijk XII en Lodewijk XIII. De huidige vorm en inrichting kreeg Vieux Port na de tweede wereldoorlog. Door zware bombardementen was de jachthaven vernield.

Wandelend over de boulevard kun je nu genieten van de luxe boten en de grote ferry’s die zijn aangemeerd in Vieux Port.

De oude Saint-Jean-Baptiste kerk

Saint-Jean-Baptiste kerk is één van de grootste kerken van het eiland en gaat sinds 1992 door het leven als Historisch Monument. De imposante kerk is gebouwd tussen 1631 en 1676. Alleen al de bijzondere architectuur met twee torens en koepels springt in het oog. Gebouwd in barok stijl, lijkt de kerk op een schip.

Ook het indrukwekkende altaar en de preekstoel, beide van marmer, trekken toeristen naar het centrum van Bastia.

Basta-haven-Baptiste-Kerk

Chapelle St. Roch rijk gedecoreerd

In het oude centrum vind je ook Chapelle St. Roch. Sinds de bouw aan het einde van 16e eeuw hadden belangrijke gildes er onderdak. Het gebouw onderscheidt zich door een rijk gedecoreerd interieur.

Door het altaar in marmer, de schilderijen en trompe l’oeil en het bijzondere buffet mag Chapelle St. Roch niet ontbreken op het lijstje van bezienswaardigheden in Bastia.

De oude jachthaven, de mooie kerken en de gezellige pleinen maken Bastia tot een van belangrijkste bezienswaardigheden op Corsica.

Bastia-oude-gebouwen
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*