Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Ajaccio, de hoofdstad van Corsica

De hoofdstad van Corsica is Ajaccio. Hier bevindt zich de volksvertegenwoordiging van de collectiviteit territoriale die heel Corsica beslaat en een administratief deel van Frankrijk is met iets meer autonomie dan de regio’s op het vasteland. Ajaccio is ook de grootste stad van het eiland met enkele belangrijke monumenten en musea.

Ajaccio-boulevard

Historische wetenswaardigheden

Toch is Ajaccio, zeker gezien de lange Corsicaanse geschiedenis, nog niet zo heel lang de hoofdstad van het eiland. Dit werd het pas in 1811 door toedoen van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. Dat Napoleon zelf in Ajaccio geboren was zal ongetwijfeld meegespeeld hebben in deze beslissing. Daarvoor was Bastia de hoofdstad.

Wat is er te zien en te doen?

Om de positie als hoofdstad te onderstrepen zijn in Ajaccio enkele brede boulevards aangelegd, waaronder de Cours Napoleon en de Boulevard du Roi Jerome. Je vindt er vandaag de dag winkels, hotels en restaurants. Ook is een hoofdstad natuurlijk nooit compleet zonder een aantal fascinerende musea. Ajaccio is geen uitzondering en kent enkele musea die een hoofdstad waardig zijn. Hieronder vind je een overzicht van onze aanraders:

  • Museum d’Histoire Corse, een museum over de geschiedenis van Corsica
  • Museum des Beaux-Arts, een klein maar fascinerend kunstmuseum
  • De Salon Napoleonien, een boeiend museum in het stadhuis over Napoleon

Tenslotte kent de hoofdstad nog een aantal belangrijke monumenten. Zo is er de Chapelle Imperiale waar zich de graftombe van Napoleons familie bevindt. Op de Place d’Austerlitz kun je verder een standbeeld van de roemrijke keizer bekijken.

Ajaccio-winkelstraat

Nog veel meer tips

Vanzelfsprekend is er in Ajaccio nog veel meer te zien en te doen. Behalve de hoofdstad van Corsica is het namelijk ook een erg schilderachtige stad met rijke architectuur, prachtige stranden en prima restaurants. In de directe omgeving van Ajaccio hoef je je tevens niet snel te vervelen. Je kunt op deze website rondkijken voor tips, bijvoorbeeld op onze pagina met bezienswaardigheden. Ook op andere websites, zoals op Tripadvisor, kun je overzichten vinden met bezienswaardigheden, activiteiten en uitgaansgelegenheden in Ajaccio.

Ben je zelf in Ajaccio geweest en heb je nog tips? Laat ze dan gerust hieronder achter in de reacties! Andere bezoekers kunnen dan ook profiteren en wie weet besteden we een keer een artikel aan de door jou aanbevolen bezienswaardigheid.

Ajaccio-winkelstraat-met-weg
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*